Rusijos teismas nurodė iš naujo nagrinėti A. Navalno bylą

  • Teksto dydis:

Rusijos Aukščiausiasis Teismas nurodė iš naujo nagrinėti vieno iškiliausių šalies opozicijos lyderių Aleksejaus Navalno bylą, Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT) anksčiau nustačius pažeidimų šiame procese.

A.Navalnas, vienas pagrindinių prezidento Vladimiro Putino oponentų, 2013 metais buvo nuteistas už lėšų grobstymą byloje, kurią jis vadino politiškai motyvuota.

Strasbūre įsikūręs EŽTT vasarį nutarė, kad Rusija pažeidė A.Navalno teisę į sąžiningą teismą ir nurodė vyriausybei apmokėti aktyvisto teisines išlaidas bei atlyginti patirtą žalą.

Rusijos Aukščiausiasis Teismas trečiadienį nurodė A.Navalno bylą nagrinėti Kirovo mieste, kur vyko ir 2013 metų procesas.

A.Navalnas sakė Rusijos naujienų agentūroms, kad byla turėjo būti panaikinta ir kad pakartotinis nagrinėjimas reiškia, jog jam teks nuolat ten važinėti ir atsitraukti nuo savo politinės veiklos.

„Neturiu jokio noro vėl važinėti į Kirovą. (Aukščiausiojo Teismo) prezidiumo nutartimis siekiama apsunkinti mano politinę veiklą“, – žurnalistams sakė aktyvistas.

A.Navalnas pridūrė, kad jo advokatai pateiks skundą Europos Tarybos ministrų komitetui, prižiūrinčiam, kaip vykdomi EŽTT nutarimai.

„EŽTT nutartis faktiškai nebuvo įvykdyta, kreipsimės į Europos Tarybos ministrų komitetą“, – sakė jis.

„EŽTT sprendimas būtų buvęs įvykdytas, jeigu (Rusijos teismų) nutartis šiandien būtų atšaukta“, – pabrėžė A.Navalno advokatė Olga Michailova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių