Rusijos teismas atmetė A. Navalno skundą dėl galimybės kandidatuoti į prezidentus

  • Teksto dydis:

Rusijos Aukščiausiasis Teismas šeštadienį paliko galioti rinkimų pareigūnų sprendimą neleisti opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui kandidatuoti kovą vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Teismas atmetė A. Navalno skundą dėl Centrinės rinkimų komisijos (CRK) sprendimo ir pareiškė, kad nutarimas neleisti jam kelti savo kandidatūros visiškai atitinka šalies įstatymus.

„Ieškovo ginčijamas (CRK) nutarimas yra teisėtas ir pagrįstas. CRK sprendimas priimtas laikantis (įstatymų numatytos) tvarkos. Be to, administracinio ieškovo įrodymai yra neįtikinami“, – sakoma teismo nutartyje.

Prognozuojama, kad kovo 18-ąją vyksiančius rinkimus lengvai laimės dabartinis prezidentas Vladimiras Putinas. Kaip rodo apklausos, jį palaiko daugiau kaip 80 proc. Rusijos gyventojų.

Pagarsėjęs Kremliaus kritikas ir kovotojas su korupcija A. Navalnas visus šiuos metus aktyviai agitavo visuomenę išrinkti jį valstybės vadovu,. Pareigūnai tvirtino, kad jis negali kandidatuoti, nes yra teismo pripažintas kaltu dėl valstybės turto grobstymo, nors daugelis tą bylą laiko politiškai motyvuota.

CRK pirmadienį oficialiai uždraudė A. Navalnui balotiruotis.

Opozicijos lyderis į šį sprendimą reagavo raginimu boikotuoti rinkimus. Kremlius pareiškė, kad tarnybos aiškinsis, ar toks kvietimas nepažeidžia įstatymų.

A. Navalnas savo apeliacijoje argumentavo, kad Europos Žmogaus Teisių Teismas yra pripažinęs, kad nagrinėdama jo bylą dėl valstybės turto grobstymo Rusija neužtikrino jo teisės į sąžiningą teismą. Opozicijos lyderis sakė, kad naujausią Aukščiausiojo Teismo sprendimą skųs Konstituciniam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Jūs dar neemigravote? Vidutinis lietuvis per valandą neuždirba nė euro, teigia ekonomistas Nerijus Mačiulis. Čia, aišku klaida, kurią šis gerbiamas ekonomistas praleido Lietuvos televizijos laidoje. Bet klaida pamokanti. Jei jau gerbiami ekonomistai praleidžia tokius teiginius apie mūsų algas, tai, be abejonės, mes mažai uždirbame. Tikrai, Lietuva patenka į valstybių trejetuką, kuriose vidutinis valandinis darbo užmokestis mažiausias. Mūsų šalyje jis realiai siekė 6,20 eurų.

Kęstas

Kęstas portretas
Bet Airijoje vidutinis valandinis darbo užmokestis siekė 29 eurus , jos kaimynėje Jungtinėje Karalystėje - 20,90 eurų, skelbia „Eurostato“ tyrimo duomenys. Norvegijoje, vidutinis valandinis darbo užmokestis siekė net 48,50 eurų. Gyvenimas yra trumpas. Brangi kiekviena valanda. Ką mes čia darome? Paklauskime Numavičių (Maximos savininką), jei susitiksime jį Londone, arba premjerą Skvernelį, jei susitiksime jį parduotuvėje Lenkijoje. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

...

... portretas
TamPaksui irgi draudžiama kandidatuot...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių