Rusijos sportininkai Sirijos oro bazėje augino medelius ir vedė mankštą

  • Teksto dydis:

Rusijos atletai, tarp jų šuolių su kartimi žvaigždė ir pasaulio rekordininkė Jelena Isinbajeva, aplankė oro pajėgų bazę Sirijoje, Maskvos naudojamą rengti aviacijos smūgiams prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus.

J. Isinbajeva, laimėjusi olimpinį auksą 2004 ir 2008 metais, negalėjo dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje. Visiems Rusijos lengvaatlečiams buvo uždrausta rungtyniauti šiose žaidynėse, kai buvo nustatyta, kad daugelis jų dalyvavo valstybės palaikomoje dopingo vartojimo schemoje.

Ji, kartu su grupe kitų rusų sportininkų, aplankė Hmeimimo oro pajėgų bazėje, esančioje Sirijos vyriausybės kontroliuojamoje šalies dalyje.

Rusijos televizijos pirmadienį parodytame reportaže matosi, kaip J. Isinbajeva, vilkėjusi baltus marškinėlius, vadovauja kelių dešimčių karių ryto mankštai.

J. Isinbajeva šį mėnesį paskelbė baigusi karjerą ir laimėjo rinkimus į Tarptautinį olimpinį komiteta (TOK) kaip sportininkų atstovė. Ji sakė, kad didžiuojasi galimybe aplankyti karinę bazę ir sustiprinti karių moralę.

„Viskas čia pripildo mane patriotizmo ir pasididžiavimo“, – teigė ji.

Televizijos reportaže matoma, kaip J. Isinbajeva kartu su kariaiS daro pritūpimus ir lipa aukštyn virve.

Šuolininkė su kartimi, naktį praleidusi bazėje, sakė, kad jai ir kitiems sportininkams netrukdė Rusijos lėktuvų riaumojimas, jiems kylant ir leidžiantis bazėje per bombardavimo misijas.

„Kiekvienąkart, kai kildavo naikintuvas, jo gausmas mums buvo kaip lopšinė – jos laukdavom, kad užmigtume“, – tvirtino sportininkė.

Rusija, ištikima Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) sąjungininkė, jau beveik metus palaiko Damasko režimo pajėgų veiksmus.

Keli rusų atletai, tarp jų imtynininkas Soslanas Ramonovas, bazėje pasodino medelių.

„Mums didelė garbė“, – sakė S. Ramonovas, Rio de Žaneire laimėjęs laisvųjų imtynių auksą 65 kg svorio kategorijoje.

„Pirmąkart gyvenimą pasodinau medį – tikiuosi, ne paskutinį“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių