Rusijos politikas neketina nutraukti bado streiko

Dėl vieno Rusijos miesto mero posto varžęsis kandidatas, kuris jau tris savaites tęsia bado streiką dėl, jo teigimu, suklastotų rinkimų, pirmadienį pareiškė, kad savo protestą tęs tol, kol valdžia surengs sąžiningą balsavimą.

„24-oji bado streiko diena baigiasi. Rytoj bus 25-oji“, - sakė Olegas Šeinas, kuris praėjusį mėnesį balotiravosi į Astrachanės miesto, esančio už pusantro tūkstančio kilometrų į pietus nuo Maskvos, mero postą, ir pralaimėjo.

"Mes nesame savižudžiai ir nemanome, kad mūsų tikslas yra išrinkti mane meru, – savo tinklaraštyje sako 40 metų O.Šeinas, kuris badauja su keliomis dešimtimis savo šalininkų.

„Mūsų tikslas yra sąžiningi rinkimai, kurie padarytų galą mafijos sistemai Astrachanėje“, – rašo jis.

O.Šeinas, kuris yra populistinės partijos „Teisingoji Rusija“ narys, surinko maždaug 30 proc. balsų ir pralaimėjo valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ kandidatui, gavusiam 60 proc. balsų.

O.Šeinas tvirtina, kad jei skaičiavimas būtų buvęs sąžiningas, tai jis būtų gavęs 47 proc. balsų, o jo varžovas – tik 42 procentus. Politikas teigia, kad jis turi įtikinamų įrodymų, jog rezultatai buvo klastojami.

Po kovo 4 dieną vykusių rinkimų, kurie sutapo su prezidento Vladimiro Putino laimėtais prezidento rinkimais, jis ir daugiau kaip 20 jo šalininkų paskelbė bado streiką. Keli protesto akcijos dalyviai jau nutraukė badavimą dėl sveikatos sumetimų.

Dmitrijus Gudkovas, „Teisingosios Rusijos“ narys ir Dūmos deputatas, sakė, kad jis paragins kadenciją baigiantį Rusijos prezidentą Dmitrijų Medvedevą įsikišti. Kremlius kol kas viešai nekomentavo šio protesto.

D.Medvedevas kitą mėnesį perduos savo įgaliojimus Vladimirui Putinui, kuris kovo mėnesį triuškinamai laimėjo prezidento rinkimus. Opozicija sako, kad šie rinkimai irgi nebuvo sąžiningi.


Šiame straipsnyje: Rusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

NU

NU portretas
IR BADAUKIT SUKOS ,DVESKIT.PUTINO NEIVEIKSIT ,O RINKIMAI BUVO TEISINGI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių