Rusijos pareigūnai žada užgesinti gaisrus per savaitę

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos (NSM) vadovas Sergejus Šoigu pareiškė, kad šią savaitę numatyta didelė gaisrų likvidavimo Pamaskvyje operacija, kurioje dalyvaus Gynybos ministerijos pajėgos ir NSM aviacija iš Voronežo srities, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.

Pasak S.Šoigu, nors gaisrų židinių Maskvos srityje skaičius didėja, iš viso gaisrų plotas sumažėjo.

"Jeigu taip dirbsime ir toliau, laiku, tą dieną, kai kyla nauji gaisrai, juos užgesinsime, per penkias, daugiausiai per septynias dienas, pagrindinį durpynų gesinimą mes turime užbaigti", - sakė S.Šoigu.

Tuo tarpu daugelis nukentėjusių nuo gaisrų ir dūmų regionų gyventojų nepatenkinti tuo, kaip valdžia organizavo iki šiol durpynų ir miškų gaisrų gesinimą.

Gaisrai tebedega jau daugiau nei savaitę. Remiantis tik oficialia informacija, per siaučiančius gaisrus 52 žmonės žuvo, sudegė daugiau nei 2 tūkst. namų.
NSM duomenimis, sekmadienį Rusijos teritorijoje kilo maždaug 270 miškų ir du durpynų gaisrai. Daugiau kaip 190 tūkst. hektarų plote tebėra 554 židiniai.

Daugelis miestų, tarp jų Maskva, tebegaubia tiršti aitrūs dūmai. Smalkių kiekis ore virš Rusijos sostinės tris kartus didesnis nei leistina norma.

Sekmadienio vakarą miškų gaisrų dūmai pasiekė Sankt Peterburgą. Be to, gaisras kilo netoli branduolinio centro Snežinske Čeliabinsko srityje.

Pasak S.Šoigu, gaisras apėmė septynių hektarų plotą, jis lokalizuotas. Gaisras tebegesinamas.

Kaip praneša agentūra "RIA-Novosti", remdamasi duomenimis iš NASA palydovo "Aqua", iš viso smalkių atmosferoje virš Rusijos teritorijos europinės dalies kasdien padidėja 700 tūkst. tonų.

"Rugpjūčio 4 dienos NASA vertinimais, gaisrų dūmų šleifas nusidriekė maždaug 3 tūkst. kilometrų iš rytų į vakarus, tai maždaug atitinka nuotolį nuo San Fransisko iki Čikagos", - cituoja agentūra NASA pranešimą.

Tuo tarpu meteorologai greito situacijos pagerėjimo nežada: jų prognozėmis itin karšti orai, kokių regione nebuvo kelis dešimtmečius, išliks ir artimiausiomis dienomis.

Tuo tarpu sekmadienio vakarą gauta paguodžiančių naujienų iš Maskvos oro uostų. "RIA Novosti" praneša, kad matomumas jau pagerėjo ir Rusijos sostinės oro uostai dirba įprastu režimu.


Šiame straipsnyje: gaisraiRusijasmogasMaskva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių