Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas laukia nuosprendžio

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas mano, kad su įmone „Kirovles“ susijusios bylos teisminis nagrinėjimas baigsis artimiausiomis dienomis ir jis laukia apkaltinamosios teismo nutarties.

„Ryt-poryt prasidės aptarimas ir paskutinis žodis“, – A.Navalnas sakė žurnalistams trečiadienį per teismo posėdžio pertrauką Kirovo Lenino rajono teisme.

„Jie paankstino (teismo posėdį), kad sutrukdytų mano rinkiminei kampanijai. Mes suprantame, kad nuosprendis bus apkaltinamasis. Bet, aš vis tiek dalyvausiu rinkiminėje kampanijoje, nes to iš manęs tikisi žmonės“, – pareiškė jis.

A.Nevalnas taip pat sakė, kad nėra suinteresuotas vilkinti teismo procesą.

Kirovo Lenino rajono teismas valstybinės įmonės „Kirovles“ bylos nagrinėjimą atnaujino po pertraukos vasario 1 dieną.

Sausio 30 dieną šio teismo teisėjas Aleksejus Vtiurinas patenkino valstybės kaltintojo prašymą atvesdinti A.Navalną ir Piotrą Oficerovą į teismo posėdžius dėl jų neatvykimo į teismą. Pasak prokurorų, A.Navalnas kartu su bendrininkais iš valstybinės įmonės „Kirovles“ pasisavino medienos, kurios vertė – 16 mln. rublių (apie 453 tūkst. eurų to meto kursu) .

Teismo posėdžio išvakarės specialiųjų tarnybų pareigūnai išvežė A.Navalną teisiai iš jo darbo vietos į valdybos pastatą, paskui palydėjo į oro uostą, iš kurio lydimas dviejų pareigūnų politikas antradienio vakarą buvo nuskraidintas į Kirovą.

Kirovo Lenino rajono teismas 2013 metų liepos 18 dieną jau buvo pripažinęs A.Navalną ir P.Oficerovą kaltais dėl valstybės turto grobstymo „Kirovles“ byloje, kurią Navalnas vadino politiškai motyvuota.

A.Navalno ir P.Oficerovo gynėjai apskundė Rusiją Europos Žmogaus Teisės Teismui (EŽTT) dėl kaltinamųjų teisės į sąžiningą teismą pažeidimą. 2016 metų vasario 23 dieną EŽTT pripažino, kad Rusija pažeidė A.Navalno ir P.Oficerovo teises.

EŽTT nutartyje sakoma, kad Rusijas teismai nuteisė kaltinamuosius už neva nusikalstamus veiksmus, kurie yra neatsiejami nuo teisėtos verslo veiklos, „kitaip tariant, savavališkai išaiškino įstatymą ir pažeidė kaltinamųjų teises“.

Vėliau EŽTT atsisakė nagrinėti Rusijos skundą dėl tokios teismo nutarties. Jis taip pat nurodė A.Navalnui ir P.Oficerovui išmokėti daugiau nei 80 tūkst. eurų kompensaciją.

2016 metų lapkričio 16 dieną Rusijos Aukščiausiasis Teismas nurodė iš naujo nagrinėti šią bylą, ir jos prasidėjo gruodžio 5 dieną Kirovo Lenino rajono teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keista

keista  portretas
Kad rusu ne pavadino.

laimingas

laimingas portretas
geras opozicijos lyderis butas maskvoje ir nemazas vaikai mokosi uzsienyje niekur nedirba nes visada kritikuoja valdzia pavydziu zmogui kuris nedirbdamas taip gyvena matyt jankiai suselpia
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių