Rusijos opozicijos lyderio A.Navalno apeliacijos svarstymas paskirtas spalio 9 d.

  • Teksto dydis:

Rusijos opozicijos lyderis ir Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas, kuris grobstymo byloje buvo nuteistas penkerius metus kalėti, penktadienį sakė, kad jo apeliacijos svarstymas paskirtas spalio 9 dieną.

"Mano apeliacijos svarstymas ... paskirtas spalio 9 dieną", - "Twitter" parašė jis.

A.Navalnas, kurio netikėtai geri rezultatai per anksčiau šį mėnesį įvykusius Maskvos mero rinkimus įrodė jo, kaip opozicijos prezidentui Vladimirui Putinui lyderio pozicijas, liepos mėnesį buvo nuteistas už grobstymą, bet vėliau netikėtai paleistas iki bus išnagrinėta apeliacija.

Charizmatiškasis 37 metų teisininkas kaip kandidatas į Maskvos merus vadovavo gerai organizuotai kampanijai ir rugsėjo 8-ąją gavo netikėtai daug - 27 proc. – balsų. Jis varžėsi su sostinės mero poste likusiu Kremliaus remiamu Sergejumi Sobianinu.

Rusijos šiaurės vakaruose esančio Kirovo miesto teismas pripažino A.Navalną kaltu dėl grobstymo, susijusio su neaiškiu medienos sandoriu 2009 metais, kai jis buvo neapmokamas regiono gubernatoriaus patarėjas.

Iškart po nuosprendžio paskelbimo jis buvo suimtas, bet jau kitą dieną aukštesnės instancijos teismas netikėtai nurodė, kad jį reiktų paleisti, nes jis yra įregistruotas kaip kandidatas Maskvos mero rinkimuose.

A.Navalnas neigia kaltinimus grobstymu ir savo bylą bei nuosprendį yra pavadinęs absurdiškais bei politiškai motyvuotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių