Rusijos oligarchas siūlo JAV padėti tirti Kremliaus kišimąsi į rinkimus

  • Teksto dydis:

Rusijos milijardierius Olegas Deripaska pirmadienį pareiškė, kad yra pasiruošęs bendradarbiauti su JAV Kongreso institucijomis, tiriančiomis numanomą Maskvos kišimąsi į rinkimus, nereikalaudamas už tai teisinės neliečiamybės, bet patikino, kad turi Kremliaus kišimąsi paneigiančių įrodymų.

Dienraštis „The New York Times“, cituodamas šaltinius Kongrese penktadienį pranešė, kad Rusijos aliuminio magnatas O.Deripaska mainais už tokį bendradarbiavimą paprašė teisinės neliečiamybės.

Tačiau O.Deripaska atmetė bet kokius tvirtinimus, esą jis turi Rusijos kišimąsi patvirtinančių įrodymų ir nori pateikti juos mainais į teisinę neliečiamybę. Verslininkas sakė, kad tokie pareiškimai yra „visiškai neteisingi“.

„Vienintelis teisingas dalykas šiame straipsnyje yra faktas, kad aš noriu „padėti“ demokratiškai išrinktam JAV Kongreso komitetui, veikiančiam Amerikos žmonių vardu, rasti tiesą“, – sakoma O.Deripaskos pareiškime, išplatintame per jo holdingo bendrovę „Basic Element“.

O.Deripaska tvirtino turįs „įrodymų“, paneigiančių tvirtinimus, kad Rusija kišosi į JAV rinkimus, ir pareiškė, jog jo bendradarbiavimo sąlyga yra šmeižto skleidimo ir kitų atakų“ prieš jį nutraukimas.

Pranešama, kad įstatymų leidėjai nori pasikalbėti su O.Deripaska apie jo ryšius su JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) buvusiu rinkimų kampanijos vadovu Paulu Manafortu (Polu Manafortu), Federaliniam tyrimų biurui (FTB) atliekant tyrimą dėl galimų D.Trumpo stovyklos slaptų susitarimų su Maskva.

Kaip nurodo „The New York Times“, P.Manafortas ir su Kremliumi susijęs O.Deripaska praėjusio dešimtmečio viduryje turėjo bendrą verslą, tačiau vėliau jų draugiški santykiai nutrūko, įsiplieskus teisiniam ginčui.

Rusija atkakliai neigia kaltinimus, kad ji organizavo kibernetines atakas ir bandė daryti įtaką praėjusių metų JAV prezidento rinkimų kampanijos rezultatams D.Trumpo naudai.

D.Trumpas sako, kad bet kokie kaltinimai dėl slaptų jo rinkimų kampanijos susitarimų su Kremliumi yra „melagingos naujienos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių