Rusijos menininkas P. Pavlenskis teigia pasiprašęs prieglobsčio Prancūzijoje

  • Teksto dydis:

Prieštaringai vertinamas Rusijos meno performansų atlikėjas Piotras Pavlenskis nurodė, kad pasiprašė prieglobsčio Prancūzijoje, nes sužinojo apie jam neva iškeltus kaltinimus išžaginimu.

P.Pavlenskis praėjusiais metais buvo dukart teisiamas dėl kaltinimų vandalizmu už du atliktus triukus Maskvoje ir Sankt Peterburge. Per vieną jų jis padegė Maskvoje esančios Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB, buvusios Sovietų Sąjungos KGB) būstinės duris. Šį savo poelgį jis pavadino politiniu menu.

Menininkas ukrainiečių televizijai „Hromadske“ pirmadienį sakė, kad jis ir jo žmona buvo sulaikyti Maskvos Šeremetjevo oro uoste. Ten P.Pavlenskis esą išgirdęs, kad jam bus pateikti kaltinimai išžaginimu.

P.Pavlenskis papasakojo, kad praleido naktį su viena aktore, bet vėliau paaiškėjo, kad tai buvo jam parengti spąstai.

Menininkas sakė su šeima išvykęs iš Rusijos ir pasiprašęs politinio prieglobsčio Prancūzijoje.

32 metų menininkas, labiausiai žinomas dėl 2013 metais surengto performanso Maskvos Raudonojoje aikštėje, kai prikalė vinimis prie grindinio savo kapšelį.

Protestuodamas prieš piliečių laisvės suvaržymus P.Pavlenskis anksčiau taip pat buvo užsisiuvęs burną, apsivyniojęs spygliuota viela ir nusipjovė dalį ausies spenelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių