Rusijos krepšinio federacijos biure darytos kratos

Rusijos teisėsaugininkai pirmadienį atliko kratą Rusijos krepšinio federacijos (RKF) pastate Maskvoje.

Kaip agentūrai "Interfax" nurodė vienas teisėsaugos organų pareigūnas, krata atlikta pagal iškeltą baudžiamąją bylą, kurios esmės jis nepaaiškino, taip pat nenurodė, ko ieškota biure.

Pasak kito informacijos šaltinio, kratos darytos Krepšinio federacijos buhalterijoje ir sekretoriate.

Oficialios informacijos iš teisėsaugos organų agentūra "Interfax" nėra gavusi.

Šių metų gegužę Rusijos krepšinį sukrėtė skandalas, kai internete buvo paskelbtas įrašas, kaip kai kurie teisėjai ir Krepšinio federacijos funkcionieriai svarsto, kodėl teisėjams nepavyko įvykdyti "užsakymą" ir užtikrinti Kazanės "Lokomotiv" pergalę prieš "Dinamo".

Tačiau tada RKF prezidentas Sergejus Černovas neatsistatydino. Federacija paskelbė atliekanti tarnybinį patikrinimą ir nušalinanti minėto internete pokalbio dalyvius.

Praėjusią savaitę Rusijos žiniasklaidoje vėl pasirodė gandų, jog S.Černovas traukiasi iš posto, kuriame yra nuo 2003-ųjų metų.

Esą S.Černovas sakęs, jog jis taip apsisprendė dėl užimtumo Tarptautinėje krepšinio federacijoje (FIBA), taip pat dėl to, kad jam sunku spręsti finansines RKF problemas.

Anot Rusijos žiniasklaidos, S.Černovo atsistatydinimas bus patvirtintas per RKF ataskaitinę rinkiminę konferenciją gruodžio 20 dieną. Tada būsiąs išrinktas naujas šios organizacijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių