Rusijos karinės pratybos Ukrainos pasienyje sukėlė šalių nerimą

  • Teksto dydis:

Rusija pirmadienį pradėjo didelio masto karines pratybas rytinės Ukrainos pasienyje ir aplink Krymo pusiasalį, vėl sukeldama Kijevo ir Vakarų nerimą.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad visoje pietinėje karinėje apygardoje, kuri apima Rusijos Šiaurės Kaukazo ir aneksuoto Krymo regionus, dalyvauja 12 500 karių.

Rusijos karinis jūrų laivynas dalyvauja kariniuose manevruose Juodojoje ir Kaspijos jūrose, nurodė ministerija ir pridūrė, kad pratybose tai pat naudojami lėktuvai ir kovinė technika.

Iki šeštadienio vyksiančiose pratybose bus tikrinami kariuomenės gebėjimai „planuoti, ruošti ir vykdyti karinius veiksmus“, sakoma ministerijos pranešime.

Praėjusį mėnesį Rusija surengė iš anksto neskelbtas didelio masto karines pratybas, paskelbdama visišką kovinę parengtį keliuose šalies regionuose, tarp jų ir Vakarų karinėje apygardoje, kuri ribojasi su Ukraina ir Baltijos šalimis.

Įtampa Rusijos ir Ukrainos santykiuose išaugo, kai Maskva apkaltino Kijevą bandymu surengti ginkluotą įsiveržimą į jos aneksuotą Krymo pusiasalį.

Neseniai Rusija sustiprino Kryme dislokuotą savo karinį kontingentą – praėjusį mėnesį į pusiasalį buvo atgabenta moderniausia Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistema S-400.

Ukrainos ir jos Vakarų sąjungininkių santykiai su Rusija smarkiai pašlijo, kai Maskva 2014 metų kovą aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Rytų Europos valstybės nerimauja galinčios tapti naujais Rusijos agresijos taikiniais.

Kijevas ir jo sąjungininkės kaltina Rusiją, kad ši teikia pagalbą separatistams Rytų Ukrainoje ir siunčia kitapus sienos savo karius, kurstydama konfliktą, kuris nuo 2014 metų balandžio mėnesio nusinešė beveik 10 tūkst. žmonių gyvybių.

Maskva tokius kaltinimus neigia.

Liepą Varšuvoje per viršūnių susitikimą NATO pažadėjo sustiprinti savo Rytų sparno gynybą, kad atremtų didėjančią Rusijos grėsmę. Aljansas sutiko Lenkijoje ir Baltijos šalyse dislokuoti keturis batalionus.

Maskva pasipiktino šiuo Aljanso sprendimu ir apaltino NATO badymu atremti „nesamą grėsmę“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei kestai-

Ei kestai-  portretas
tu suknistas ruski, baik apsimetinėti LIETUVIU, burliokas esi, kacapu ir nudvėsi. Ir nieks cia tau, parsidavėli NEPADES!!!

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuviškų šaudmenų mažoka? Ar yra laimėtojų Grybauskaitės sankcijų Rusijai istorijoje? Taip, yra. Tai Rusijos žemės ūkis. Konkurencija iš užsienio Rusijos ūkininkams žymiai sumažėjo. Ir nukritusi rublio vertė (tai yra taip pat vienas iš sankcijų padarinių) Rusijos ūkininkams padeda. Turėdami praktiškai sau didžiulę Rusijos rinką, rusai ūkininkai greitai didina pajėgumus. Jie jau didina ir maisto eksportą, aplenkdami tokias valstybes, kaip Prancūzija. Rusijos maisto eksportas pirmą kartą yra didesnis, negu Rusijos ginklų eksportas (nepainiokite su Lietuvos beviltišku vokiškų ginklų ir auksinių šaukštų importu). Žinau, kad Lietuvos ūkininkai sutinka šią naujieną tylėdami. Bet Rusijos ūkininkai turėtų širdingai padėkoti Prezidentei Grybauskaitei už nenuilstamą rūpestį, įvedant sankcijas Rusijai. Tai yra geriausias būdas sugriauti konkuruojantį Lietuvos žemės ūkį. Pramonės eksportas iš Lietuvos katastrofiškai krenta kasmet. Aukštąjį mokslą mes sunaikinome. Kariuomenė tik
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių