Rusijos kariams pagerbti - plakatas su nacių nuotrauka

Vienas Rusijoje išspausdintas plakatas, kuriuo norėta pagerbti Antrojo pasaulinio karo veteranų atminimą, sukėlė pasipiktinimo bangą, kai jame vietoje Raudonosios armijos karių per klaidą buvo įdėtos nacių karių nuotraukos, ketvirtadienį pranešė Rusijos žiniasklaida.

Uralo mieste Permėje karo veteranus papiktino vienos vietos leidyklos išspausdintas plakatas, kuriame dizaineriai sudėjo iš interneto parsisiųstas nacių propagandos nuotraukas, nurodė televizija NTV.

"Tai tiesiog šventvagystė", - sakė Permės regiono veteranų komiteto pirmininkas Aleksandras Sergejevas.

Veteranams buvo juo skaudžiau, jog jų komitetas apmokėjo šio ir kitų plakatų, kurie turėjo būti išplatinti iki gegužės 9 dienos, kai Rusijoje bus minimas pergalės prieš nacistinę Vokietiją 65-osios metinės, leidybos išlaidas.

Tapo akivaizdu, kad "Permės knygų leidybos namų" dizaineriai nesugebėjo atskirti nacių ir Sovietų Sąjungos karių, nes keturiose iš šešių tame plakate įdėtų nuotraukų buvo matomi vokiečių, o ne Raudonosios armijos kariai, nurodė NTV.

"Mes jauni ir nematėme karo. Nežinome, kaip atrodė fašistų kariai", - televizijai sakė tos leidyklos vedėja Svetlana Somova.

Vienoje iš pasipiktinimą sukėlusių nuotraukų matomas išvargęs "Waffen SS" karys, kovojęs Ardėnų operacijoje Vakarų fronte, o kitoje - užgrobtą Raudonosios armijos tanką apsupę vokiečių kariai.

Ši klaida buvo pastebėta tik tada, kai tie plakatai buvo išspausdinti ir iškabinti už 1 200 kilometrų į rytus nuo Maskvos esančio Permės miesto mokyklose ir vietos administracijos pastatuose.

Per Antrąjį pasaulinį karą žuvo daugiau nei 20 mln. Sovietų Sąjungos gyventojų, o šios valstybės vaidmuo pergalėje prieš Trečiąjį reichą 1945 metais tebeskatina stiprius patriotinio pasididžiavimo jausmus dabartinėje Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių