Rusijos ir Ukrainos prezidentai Sočyje aptars krizę Kijeve

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos lyderis Viktoras Janukovyčius aptars politinę krizę Kijeve. Jiedu susitiks penktadienį.

„Jis tikrai ten (Sočyje) bus, ir jiedu tikrai susitiks, – naujienų agentūrai AFP sakė V.Putino atstovas Dmitrijus Peskovas. – Jie aptars dvišalius santykius.“

Anksčiau šią savaitę Ukrainos užsienio reikalų ministras Leonidas Kožara pranešė, kad V.Janukovyčius planuoja vykti į Sočio olimpiados atidarymą.

Ukrainos vadovas, kuris trečiadienį ketina susitikti su Europos Sąjungos užsienio politikos vadove Catherine Ashton, jau du mėnesius stengiasi nuslopinti protestus prieš jo valdymą ir priėmė premjero bei viso ministrų kabineto atsistatydinimą, darydamas svarbią nuolaidą opozicijai.

Gruodį Rusija pažadėjo skirti Ukrainai 15 mlrd. JAV dolerių (apie 38,3 mlrd. litų) finansinės pagalbos paketą. Maskva jau pervedė Kijevui pirmąją šios sumos dalį – 3 mlrd. dolerių.

Tačiau praeitą savaitę V.Putinas įšaldė finansinę pagalbą, kol Kijeve bus suformuota nauja vyriausybė.

C.Ashton savo ruožtu pareiškė, kad Ukraina gali tikėtis finansinės pagalbos iš Briuselio ir Vašingtono, tačiau vienas ES diplomatas pripažino, kad Vakarų šalims būtų sunku pasiūlyti sumą, kuri prilygtų Rusijos pažadėtai paramai.


Šiame straipsnyje: JanukovičiusSočisPutinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių