Per Rusijos ir Baltarusijos pratybas gali būti imituojamas puolimas prieš NATO?

  • Teksto dydis:

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid mano, kad rudenį vyksiančiose Rusijos ir Baltarusijos bendrose karinėse pratybose „Zapad 2017“ gali būti imituojama didelio masto karinė operacija prieš NATO.

„Nuo rugpjūčio iki spalio visai netoli mūsų vyks Rusijos reguliarios didelio masto karinės pratybos „Zapad“. Kartu su savo sąjungininkais turime būti ir ramūs, ir tuo pat metu budrūs“, – sakė prezidentė pirmadienį Valstybės gynimo tarybos posėdyje.

K.Kaljulaid nuomone, „labai tikėtina, jog bus imituojama didelio masto karinė operacija prieš NATO“.

„Mes turbūt pamatysime ir įvairias informacines operacijas, kurių tikslas bus pasėti sumaištį ir nepasitikėjimą“, – pabrėžė valstybės vadovė.

Rugsėjo mėnesį vyksiančios Baltarusijos ir Rusijos didelio masto bendros karines pratybos „Zapad 2017“ kelia didelį nerimą kaimyninėms NATO šalims.

Lietuvos žvalgybos teigimu, šiemet jos yra viena didžiausių grėsmių nacionaliniam saugumui.

Lietuvos pareigūnai sako, kad šiose puolamojo pobūdžio pratybose dalyvaus apie 100 tūkst. karių, o Rusija jomis gali pasinaudoti, kad pasienyje sutelktų daugiau pajėgų.

Anot jų, ankstesnių 2009 ir 2013 metais vykusių mokymų „Zapad“ metu Rusija treniravosi okupuoti Pietų Lietuvą.


Šiame straipsnyje: Zapadkarinės pratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką turi rusija,kokias elektronikos gamyklas

Ką turi rusija,kokias elektronikos gamyklas portretas
Kažko nieko nesigirdi.Kokias kokybiškas lenvasias gamina?Ir vėl nėra.O jutūbe pažiūrėki-pačią geriausią techniką turi,niet analogov rašo.Apart raketų ir cheminio ginklo-visa kita svaigalai.

Buvau tur.kelionėj Hurgadoj

Buvau tur.kelionėj Hurgadoj portretas
Tai tie amžinai alkani slavai nekaip nuteikė.Jei yra švediškas stalas...tai prisikrauna tiek visko,lyg savaitę nevalgė.Aišku palieka daug nesuvalgyto,sugadinto maisto.Natūralu,netrukus atsirado užrašai-maistą į kambarius neštis negalima. Va nuo tokių ir reikia gintis.Alkani ir agresyvūs.

...

... portretas
"Per Rusijos ir Baltarusijos pratybas gali būti imituojamas puolimas prieš NATO?" - puolimas PRIEŠ ar gynyba NUO?..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių