Rusijos įmonių pelningumas šiemet išaugo 1,5 karto

  • Teksto dydis:

Rusijos didžiųjų bei vidutinių įmonių ikimokestinio pelno ir nuostolių balanso teigiamas saldas pernai sausio-lapkričio mėnesiais buvo 48,6 proc. solidesnis nei tuo pat metu pernai - 8,337 trln. rublių, pranešė nacionalinė statistikos žinyba "Rosstat", remdamasi išankstiniais duomenimis.

Nuostolingų įmonių dalis sumažėjo nuo 29,4 iki 29,3 procento.

Apdirbamosios pramonės ikimokestinis pelnas išaugo 2,9 karto iki 2,184 trln. rublių, gavybos pramonės - 4,4 proc. iki 2,370 trln. rublių, elektros, dujų ir vandens tiekėjų - 22,5 proc. iki 267,3 mlrd. rublių.

Prekybos sektorius ikimokestinį pelną padidino 35,1 proc. iki 1,954 trln. rublių, transporto ir ryšių - 64,3 proc. iki 686,4 mlrd. rublių, statybų - 2,4 proc. iki 76,1 mlrd. rublių.

Žemės ir miškų ūkio ikimokestinis pelnas ūgtelėjo 52,6 proc. iki 259,5 mlrd. rublių, žuvininkystės - 3,7 karto iki 58,6 mlrd. rublių.

2014-aisiais Rusijos įmonės ikimokestinio pelno susižėrė 9,1 proc. mažiau nei 2013 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Prieš tai komentaras kažkoks be ryšio.mano nuomonė tokia, Rusijoje gi pagaliau atsiras įmonių bei verslininkų orentuotų ne tik į vidaus rinką be konkurencijos, bet gi laikas Rusijai pagalvot apie išgyvenimą kritus žaliavų kainoms

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Mes, lietuviai, esame tokie patriotai, kad vakare užmiegame, svajodami ne apie moteris, o apie šaukimą į armiją: Tiksliai suskaičiavo, kiek pernai Lietuvoje sumažėjo gyventojų. „23 tūkst. žmonių daugiau emigravo, negu imigravo į Lietuvą. 30 proc. bendro gyventojų skaičiaus sumažėjimą sudarė neigiama natūrali kaita – mirė apie 10 tūkst. žmonių daugiau, negu gimė. Dėl minėtų priežasčių praėjusiais metais Lietuva neteko beveik viso Mažeikių miesto. Kas trečias emigravęs vyras buvo 19–26 metų amžiaus, kas penktas – 27–34 metų amžiaus“, – sako Demografinės ir migracijos statistikos skyriaus vedėja I. Masiulaitytė-Šukevič. Tai, kad kas trečias emigravęs vyras buvo jaunas (19–26 metų amžiaus) neturi jokio ryšio su pernai įvestu jaunų vyrų šaukimu į armiją. Absoliučiai. Ir apie pinigus mes negalvojame. Vežėm pieno produktus į Rusiją ir parduodavome su pelnu, tokį pat tonažą dabar vežame į Vakarus ir parduodame be pelno. Tai ką kalbėjome apie moteris? (mokslas-studijos-ekonomika)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių