Rusijos gynybos ministras valo Baltijos flotilės vadovybę

  • Teksto dydis:

Rusijos Baltijos jūros flotilei vadovaujantis admirolas ir dar dešimtys aukšto rango pareigūnų buvo atleisti dėl aptakiai nurodytų priežasčių per didžiausią precedento neturintį „valymą“ šalies posovietinėje istorijoje.

Interneto naujienų portalas Fontanka.ru ketvirtadienį pranešė, kad kartu su flotilės vadu buvo atleista dar 50 pareigūnų – „admirolų ir pirmojo rango kapitonų“. Pranešime sakoma, kad pareigūnai buvo atleisti po įtariamo povandeninio laivo avarijos dangstymo, pažeidimų naujokų ėmimo procese ir karinių objektų statybose.

Apie kariškių atleidimą Gynybos ministerija pranešė trumpu pareiškimu, kurį padarė trečiadienio vakarą. Jame sakoma, kad flotilės vadas viceadmirolas Viktoras Kravčukas, jo štabo vadas kontradmirolas Sergejus Popovas ir dar „eilė“ kitų aukšto rango pareigūnų buvo atleisti dėl rimtų pažeidimų organizuojant kovinį parengimą ir kasdieninę pajėgų veiklą, nesugebėjimo tinkamai pasirūpinti personalu.

Jame taip pat sakoma, kad atleisti pareigūnai pateikė „iškreiptas ataskaitas apie realią reikalų flotilėje būklę“ .

Tokios daugybės pareigūnų atleidimas ir jo paviešinimas yra labai neįprastas Rusijos ginkluotosiose pajėgose, kuri paprastai kur kas subtiliau šalina aukšto rango pareigūnus. Rusijos prezidento Vladimiro Putino apsilankymas Baltijos jūros flotilėje praėjusiais metais, per kurį šalies vadovas gyrė jos darbą, verčia dar labiau stebėtis šiuo atleidimu.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, galimos V.Kravčuko atleidimo priežastys gali būti flotilės pareigūnų prastos gyvenimo sąlygos pagrindinėje bazėje Kaliningrade, kuris turi bendrą sieną su NATO narėmis Lenkija ir Lietuva. Bendrabutis, kuriame yra įsikūrusios pareigūnų šeimos, yra labai prastos būklės, viena jo dalis yra visai sugriuvusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių