Rusijos ginkluotosios pajėgos sukūrė „karinį internetą“

  • Teksto dydis:

Rusijos ginkluotosios pajėgos baigė kurti „karinį internetą“ – ryšių ir keitimosi informaciją sistemą, nesujungta su pasauliniu saitynu, trečiadienį pranešė dienraštis „Izvestija“.

Laikraštis citavo vieną informuotą šaltinį Gynybos ministerijoje, kuris sakė, kad naujosios sistemos, oficialiai vadinamos Uždaruoju duomenų perdavimo segmentu (ZSPD), infrastruktūrai iš dalies buvo panaudota valstybinės ryšių bendrovės „Rostelekom“, kontroliuojančios pagrindines šalies interneto magistrales, įranga, taip pat pačios ministerijos ištekliai.

Pasak „Izvestija“ pašnekovo, kiekvienas karinis dalinys turi savus serverius, šifruojančius duomenis, skirstančius juos į paketus ir persiunčiančius numatytiems gavėjams. Šaltinis pabrėžė, kad lankymasis šio tinklo serverių patalpose griežtai ribojamas.

„Šiuo metu ZSPD tinklas baigtas formuoti. Paskutinieji darbai baigti vasaros pabaigoje – nuo tada tinklas veikia visu pajėgumu, – aiškino „Izvestija“ pašnekovas. – Šiuo metu planuojame jį plėsti, įrengti papildomų terminalų kariniuose daliniuose ir įstaigose.“

Šiame „kariniame internete“ veikia autonominė elektroninio pašto sistema, prieinama tik tinklo vidaus vartotojams. Kaip rašo „Izvestija“, naujasis tinklas naudojamas visiems kariuomenės dokumentams siųsti.

„Kariniame internete“ yra sukurta svetainių, panašių į interneto tinklalapius, bet jas naršyti galima tik kompiuteriais, kuriuose įdiegta įslaptinta karinė operacinė sistema MSV, pridūrė laikraštis.

Pranešime sakoma, kad prie tokių kompiuterių neįmanoma prijungti nesertifikuotų išorinių įrenginių, tokių kaip išoriniai diskai arba atmintinės, spausdintuvai ir skeneriai. Kiekvienas nesankcionuotas prisijungimas yra aptinkamas specialių kontrolės programų ir fiksuojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių