Rusijos dujos atvėrė kelią deryboms

Rusijai – gera žinia. Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy ir ES išorinių ryšių komisarė Benita Ferrero-Waldner prabilo apie derybų dėl strateginės partnerystės sutarties su Rusija atnaujinimo.

"Žinant dabartinę padėtį pasaulyje, nemanau, kad pasauliui reikalinga krizė tarp Europos ir Rusijos. Galime kalbėti apie mūsų skirtumus ir kalbėti apie žmonių teisių ginimą, tačiau būtų neatsakinga kurti sąlygas konfliktui, kuris mums nereikalingas, – antradienį sakė N.Sarkozy Europos Parlamento nariams. – Europa neturėtų tapti bendrininke pradedant naują šaltąjį karą."

Prancūzijos prezidento pastaboms pritarė B.Ferrero-Waldner. Anot jos, ES dialogą su Rusija būtina tęsti dėl tarpusavio priklausomybės energetikos srityje. Jos teigimu, derybos gali būti atnaujintos jau lapkritį.

Praeitą savaitę Briuselyje vykusiame viršūnių susitikime 27 šalių Bendrijos lyderiai susitarė kitą mėnesį nuspręsti, ar verta atnaujinti derybas dėl partnerystės ir bendradarbiavimo sutarties su Rusija. Ypač griežtos pozicijos šiuo klausimu laikėsi Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių