Rusijoje sumažėjo laikančiųjų Lietuvą priešiškiausia šalimi - apklausa

Rusijoje sumažėjo laikančiųjų Lietuvą priešiškiausia šalimi, rodo Levados centro tyrimas.

Gegužę atliktos apklausos duomenimis, pačia nedraugiškiausia šalimi Lietuvą įvardijusių rusų dalis per metus sumenko 8 procentiniais punktais.

Pernai tokių buvo 25 proc., o šiemet - 17 procentų.

Taip manančiųjų dalis mažėjo beveik visą laiką nuo 2005 metų, kai jų buvo kone pustrečio karto daugiau nei šiemet - 42 procentai.

Gegužės duomenimis, šiemet kaip dar priešiškesnes nei Lietuvą rusai nurodė JAV (38 proc.), Gruziją (33 proc.) ir Latviją (21 proc.), o artimiausiomis draugėmis ir sąjungininkėmis - Baltarusiją (46 proc.), Kazachstaną (31 proc.) bei Kiniją (20 proc.).

Sociologinių tyrimų Levados centras Gegužės 23-27 dienomis apklausė 1,6 tūkst. gyventojų nuo 18 metų 130 miestų ir miestelių, esančių 45 Rusijos regionuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orakulas

Orakulas portretas
Rusai neinformuoti visiškai. Jie, matyt, nežino, kad Lietuvoje mėgiamiausia muzika - rusiškas popsas, lietuviai prisistatė arenų, kad turėtų kur pasikviesti išgodotąsias rusiško popso "žvaigždes", žiūrimiausi TV kanalai Lietuvoje - rusiški, Lietuvoje gali puikiai gyventi nei žodžio netardamas (nors ir puikiai suprasdamas) lietuviškai, per TV žiūrimiausi filmai ir serijalai - tik rusiški, jumoras, humoras ir kitos šnekamojo žanro atmainos suprantamos ir vertinamos tik rusiškai, už dujas rusams mokame brangiausiai už visus likusius "Gazpromo" klientus. Tai gal jie pyksta dėl to, kad emigruojame ne įRasieją, o į vakarus? Ta prame, mes kalti, kad neatskiedžiame Kaukazo ir Vidurinės Azijos migrantų anplūdžio?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių