Rusijoje baigiama nagrinėti „Pussy Riot“ narių byla

Rusijos teismas pirmadienį priartėjo prie pabaigos nagrinėjant bylą dėl merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ Maskvos didžiausioje katedroje surengto „pankų maldos“ protesto prieš prezidentą Vladimirą Putiną, o nutarties tikimasi sulaukti jau šią savaitę.

Keli Vakarų šalių ambasadų darbuotojai sugebėjo patekti į sausakimšą salę vienuose Maskvos teismo rūmuose, prasidėjus šeštajai šios bylos nagrinėjimo dienai.

Tarp stebėtojų buvo Didžiosios Britanijos šešėlinė užsienio reikalų ministrė Kerry McCarthy.

Penktadienį teismo pirmininkas neleido duoti parodymų daugumai gynybos iškviestų liudininkų, o dauguma Rusijos teismų apžvalgininkų pranašavo greitą pabaigą šioje didelio dėmesio sulaukusioje byloje, kurios nutartį tikimasi išgirsti artimiausiomis dienomis.

Trims kaltinamosioms gresia iki septynerių metų laisvės atėmimo už „chuliganizmą, motyvuotą religinės neapykantos“. Šie kaltinimai susiję su vasarį įvykusiu incidentu, kai merginos įsiveržė į Kristaus Išganytojo katedrą Maskvoje, skanduodamos šūkius prieš V.Putiną.

Nadežda Tolokonikova, Marija Aliochina ir Jekaterina Samucevič, kurios visos yra jaunesnės nei 30 metų, prieš pradedant nagrinėti bylą penkis mėnesius praleido kardomajame arešte.Žmogaus teisių organizacijos šią bylą laiko pavyzdžiu, bylojančiu apie didėjantį vyriausybės spaudimą V.Putino priešininkams.

Šis lyderis anksčiau šiais metais buvo išrinktas trečiai prezidento kadencijai po ketverių metų darbo premjero poste.Rusijoje surengtos visuomenės apklausos rodo, kad vis daugiau žmonių neigiamai vertina šios grupės veiksmus, tapusius dalimi masinių protestų, vykusių prieš V.Putino perrinkimą. Tačiau daugelis respondentų taip pat nurodydavo, kad valstybės atsakas yra per griežtas.

Pats V.Putinas praeitą savaitę pareiškė nemanantis, kad „Pussy Riot“ narės turėtų būtų „per griežtai nuteistos“ dėl šio incidento.Tačiau jų advokatai sakė tebesantys nusiteikę pesimistiškai, kai teisėjas penktadienį atmetė daugumą gynybos iškviestų liudininkų.


Šiame straipsnyje: Pussy RiotRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

drago

drago portretas
kažkada vokiečių naciai buvo rudi ir naikino žydus, o rusų komunistai buvo raudoni ir naikino žmones be atrankos - toks tai buvo tarp jų skirtumas, o dabartiniis putės vaikas putinas - rudas kaip š****
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių