Rusijoje atidarytas ilgiausias pasaulyje tiltas

Baigdama sunkumų patyrusias daugiamilijardines investicijas Tolimiesiems Rytams gaivinti, Rusija pirmadienį atidarė ilgiausią pasaulyje lynų laikomą tiltą.

1 104 m ilgio tiltą nuo Vladivostoko į Rusų salą atidarė šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas, kuris pats atvyko patikrinti pasirengimo rugsėjį įvyksiančiam Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) viršūnių susitikimui.

„Po kelių mėnesių vyks Azijos ir Ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo susitikimas. Taigi viskas, ką mes darome pastaraisiais metais, žinoma, susiję su susitikimo surengimu, bet tai - ne dėl susitikimo, tai dėl jūsų, dėl visų, kurie gyvenate čia“, - sakė D.Medvedevas per iškilmingą badomojo eismo per tiltą atidarymą, kurią transliavo televizija.

Rusija skyrė 20 mlrd. dolerių sovietinių laikų svajonei paversti Vladivostoko uostamiestį rusiškąja San Fransisko versija, kuri pritrauktų didžiules investicijas ir atsvertų vis didėjantį Kinijos dominavimą.

Politikai ilgai reiškė nuogąstavimus, kad mažėjantis gyventojų skaičius ir minimali gamybos bazė vieną dieną privers Rusiją atsisakyti Tolimųjų Rytų.Tačiau pasirengimą minėtam renginiui persekiojo problemos ir didžiuliai išlaidų viršijimai, kurie, regis, tik pabrėžė, kad biurokratija ir švaistymas stabdo Rusijos ekonomikos augimą.

Žibantis tiltas per Rytų Bosforą, kurį kritiška vietos spauda praminė „tiltu į niekur“, šią žiemą, paskutiniu statybos etapu, patyrė rimtą gaisrą.Keliuose naujuose regiono keliuose periodiškai atsirasdavo įgriuvų, ir D.Medvedevas pirmadienį asmeniškai apžiūrėjo kelią, kurį iš dalies nuplovė stipri praėjusio mėnesio liūtis.

Dabartinis Rusijos premjeras, pastaruosius ketverius metus dirbdamas prezidento poste, su užsidegimu propagavo modernizavimą ir kalbėjo su aiškia ironijos gaidele, kai dėkojo statybininkams ir inžinieriams už jų darbą.

„Deja, galime nežinoti, kaip statyti namus, bet tikrai galime statyti tokias struktūras kaip ši“, - sakė jis.Tiltas, jungiantis Vladivostoko žemyninę dalį su Rusų sala, - vienas didžiausių kabančių tiltų pasaulyje.

Tilto atramų 1104 metrų ilgio tarpsnis - rekordinis pasaulio praktikoje. Bendras tilto su estakadomis ilgis 3 100 metrų, aukštis virš vandens lygio - 70 metrų. Numatoma, kad visuomeninio ir miesto transporto eismas tiltu bus atidarytas 2012 metų rugpjūtį.

Po atidarymo ceremonijos D.Medvedevas įlipo į autobusą su visais statybininkais ir pervažiavo tiltu. Tilto viduryje jie sustojo ir nusifotografavo atminimui.

Premjeras papasakojo, kad tiltas padarė didelį įspūdį statytojams iš Prancūzijos, taip pat specialistams iš Rytų Azijos. „Jie apstulbo“, - sakė vienas premjero pašnekovų.

D.Medvedevas sutiko: „Tiltas bet kuriems specialistams daro įspūdį (...) Jis dar neatiduotas naudoti, o jau tapo vizitine kortele“.

Pasak jo, šio statinio atvaizdas jau įtrauktas į daugelį prospektų apie Vladivostoką ir Primorės kraštą. Kai autobusas pervažiavo tiltu, valstybės vadovas pasakė: „Pervažiavome, sveikinu visus“.Anksčiau ilgiausiu lynų laikomu tiltu pasaulyje buvo vadinamas Sutongo tiltas per Jangdzės upę Kinijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bb

bb portretas
Tikriausiai skaityt nemokat.atstumas tarp atramu laikanciu tilta net tukstantis simtas keturi metrai. O to pasaulyje dar nera. Galima pastatyt ilgiausia tilta kuo tankiau dedant atramas ir ta padarys net musu Lietuvoje.

valdas

valdas portretas
na po kokiu dvieju savaiciu turetu griut, nes nelabai buvo blaiviu statybininku

minde

minde portretas
melaciai.pagarba...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių