Rusija uždraudė naftos eksportą į Ukrainą

Rusijos vyriausybė uždraudė į Ukrainą eksportuoti naftą ir naftos produktus, praneša šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas. Pasak jo, Rusija taip pat uždraudžia ir kai kurių prekių, tarp jų popieriaus, vamzdžių, drabužių, avalynės, importą iš Ukrainos.

„Įvedamas naftos ir naftos produktų eksporto į Ukrainą draudimas“, – po Vyriausybės posėdžio sakė D. Medvedevas. Premjero teigimu, įvedami prekybos apribojimai yra atsakymas į Ukrainos įvestas sankcijas Rusijai.

„Pasirašiau Vyriausybės nutarimą dėl šio klausimo. Mes išplečiame kai kurių rūšių prekių įvežimo į Rusiją draudimą. Šis žingsnis palies Ukrainos automobilių pramonę, lengvąją pramonę, metalurgiją, kurių vertė pernai sudarė 250 mln. dolerių“, – pareiškė D. Medvedevas.

Tiesa, D. Medvedevas pažymėjo, kad kai kuriuos produktus bus leidžiama eksportuoti į Ukrainą, bet tik su atskiru Vyriausybės leidimu.

„Taip pat nustatytas prekių sąrašas, kurias nuo birželio 1 d. bus galima vežti į Ukrainą tik su atskiru leidimu. Į šią prekių kategoriją įeina energetinės žaliavos, įskaitant ir akmens anglis, ir naftą, ir naftos produktus“, – kalbėjo D. Medvedevas.

Pasak Ukrainos valstybinės fiskalinės tarnybos, šiemet šalis importavo naftos produktų už 1,109 mlrd. dolerių. Iš Rusijos, tarnybos duomenimis, naftos produktų importas sudarė 460 mln. dolerių, praneša Ukrainos nacionalinės naujienų agentūra „Ukrinform“.

Praėjusių metų gruodžio 26 d. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba įvedė sankcijas Rusijai dėl organizuotų pseudorinkimų okupuotose Donecko ir Luhansko sričių teritorijose bei lapkritį įvykdyto Ukrainos laivų ir jūreivių pagrobimo Kerčės sąsiauryje.

Atsakydama į Ukrainos sankcijas, Rusija dukart – gruodžio 29 ir balandžio 10 d. – įvedė įvairius apribojimus importui iš Ukrainos, uždrausdama dalies žemės ūkio ir pramoninių prekių importą į Rusiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Galėtų kakolai nors ir šiandien užsukti tą rusų dujų tranzitą, tik bijo. Nes padarius tai nepabaigus NORD STREAM-2 supykę vokiečiai gali juos per savaitę okupuoti ir vėl atsukti visus kranus... o vokiečių jie iki šiol bijo kaip velnių.

Realybė

Realybė portretas
Pagaliau fašistinio Kijevo rėžimo viena svajonė išsipildė. Liko dar viena tai užblokuoti agresyvias rusų dujos kurios tranzitu keliauja per Ukrainą. Tikėtina kas ši svajonė išsipildis 2020m.Tada Ukraina atsikartis agresoriaus.
Anonimas portretas
Baisu pirkt bet ką iš kacapų, raudonukę pasigaut gali ir triperį...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių