Rusija uždraudė JAV žiniasklaidos atstovams patekti į parlamentą

  • Teksto dydis:

Rusijos deputatai trečiadienį nubalsavo už tai, kad „užsienio agentais“ laikomų JAV žiniasklaidos priemonių atstovams būtų uždrausta patekti į žemuosius parlamento rūmus.

Tai yra atsakas į JAV Kongreso sprendimą atimti akreditaciją iš Rusijos valstybinės televizijos RT.

Rusija antradienį paskelbė „užsienio agentais“ devynias JAV žiniasklaidos priemones, tarp jų radiją „Amerikos balsas“ (Voice of America) ir Laisvosios Europos radiją/Laisvės radiją (Radio Free Europe/Radio Liberty).

Jungtinėse Valstijose analogiškas statusas anksčiau buvo suteiktas RT, Vašingtono laikomai Kremliaus propagandos padaliniu.

„Gindami demokratines vertybes, Valstybės Dūmos deputatai pasilieka teisę imtis simetriškų priemonių ryšium su sprendimu atimti iš virtinės rusų žurnalistų akreditaciją JAV Kongrese“, – sakoma sprendime, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros.

Sprendimui pritarė 413 deputatų, „prieš“ balsavo tik vienas. Antradienį Rusijos aukštieji parlamento rūmai taip pat uždraudė čia lankytis „užsienio agentais“ laikomų JAV žiniasklaidos priemonių atstovams.

Draudimas yra naujausias ginčo dėl numanomo Maskvos kišimosi į JAV prezidento rinkimus posūkis. Rusija kategoriškai neigė, kad kišosi į pernai įvykusius JAV rinkimus.

Akreditacijas Rusijoje turi maždaug 20 JAV žiniasklaidos priemonių, nurodoma Užsienio reikalų ministerijos tinklalapyje.

„Užsienio agentai“ privalo taip save įvardyti visuose dokumentuose, be to, nuodugniai tikrinamas jų personalas ir finansavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių