Rusija: tiesioginiai skrydžiai į Egiptą šiemet vargu ar bus atnaujinti

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip prieš pusantrų metų nutrauktas tiesioginis oro susisiekimas tarp Rusijos ir Egipto šiemet vargu ar bus atnaujintas, pareiškė Rusijos federalinės oro transporto agentūros („Rosaviacija“) atstovas.

„Egiptas su mumis dėl to nekontaktuoja ir nekviečia mūsų specialistų pakartotinai tikrinti oro uostuose įdiegtų saugumo priemonių. Esant tokiai padėčiai, vargu ar šiemet bus įmanoma tai padaryti, vargu ar galima tikėtis tiesioginių skrydžių į Egiptą atnaujinimo iki metų pabaigos“, – sakė federalinis pareigūnas.

Jo žodžiais, per ankstesnius Egipto oro uostų saugumo sistemų patikrinimus buvo nustatyta rimtų neatitikimų keliamiems reikalavimams, o ypač – dėl patekimo į saugiąją zoną kontrolės.

„Buvo nustatyta daug neatitikimų. Keleiviai tikrinami pasirinktinai. Dalis keleivių išvis nepatikrinama, nors tai privalu daryti. Pavyzdžiui, netikrinamos moterys, vilkinčios nikabus (šydus, paprastai dengiantis visą kūną, išskyrus akis, – red.)“, – pabrėžė jis.

„Mūsų inspektoriai supratingumo iš Egipto pareigų nesulaukė. Pateiktos pretenzijos buvo įvertintos kaip perdėtos, perteklinės. Vėliau mes nebesulaukėme kvietimų pakartotinai atvykti“, – pridūrė pareigūnas.

Apie oro susisiekimo tarp šalių atnaujinimo galimybes Maskva ir Kairas pradėjo rimčiau kalbėti pernai vasarą, o tikėtinu tokių planų įgyvendinimo terminu buvo įvardintas spalio mėnuo. To neįvykus, Rusija skelbė, jog tiesioginiai skrydžiai gali būti atnaujinti 2017-ųjų pradžioje, pirmiausiai – tarp valstybių sostinių, o netrukus po to – į kurortus prie Raudonosios jūros. Dar vėliau buvo kalbama apie galimybes skrydžius atnaujinti šių metų pavasarį.

Kremliaus nurodymu tiesioginis oro susisiekimas tarp Rusijos ir Egipto buvo nutrauktas 2015-ųjų lapkritį, po incidento, kai islamo teroristai virš Sinajaus pusiasalio susprogdino Rusijos keleivinį orlaivį, skridusį iš Šarm aš Šeicho į Sankt Peterburgą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių