Rusija stiprina karines pajėgas ginčijamose Kurilų salose

Rusija per ateinančius dvejus metus įrengs naują karinę infrastruktūrą Kurilų salose, dėl kurių priklausomybės ginčijamasi su Japonija.

„Priimti ir patvirtinti visi sprendimai dėl bazinių karinių miestelių statybos Iturupe ir Kunašire“, – sakė Rusijos Tolimųjų Rytų karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Sergejus Surovikinas, pranešė Rusijos žiniasklaida.

„Laikotarpiu iki 2016 metų visi pagrindiniai objektai, o jų bus daugiau kaip 150, bus pastatyti. Tai šiuolaikiniai visiškai autonomiški kariniai miesteliai su išplėtota socialine infrastruktūra.

Greta karinių objektų numatyta statyti gyvenamuosius namus, socialinės paskirties, kultūros ir sporto įstaigas“, – sakė vyriausiasis vadas.

Karinės pajėgos yra dislokuotos dviejose Kurilų salose, kurias Sovietų Sąjunga užėmė Antrojo pasaulinio karo pabaigoje ir į kurias pretenduoja Japonija.

Ketinama jose atnaujinti ir karinių bazių ginkluotę.

„Aktyviai vyksta apygardos junginių ir karinių dalinių, dislokuotų Sachaline bei Kurilų salose perginklavimas, – sakė generolas. – Šiemet mes planuojame gauti daugiau kaip 120 šarvuotosios tankų, specialiosios ir automobilinės technikos vienetų“.

Maskvos ir Tokijo santykiai jau kelis dešimtmečius yra įtempti, nesusitariant dėl Ramiojo vandenyno salų, vadinamų Pietų Kurilais arba Šiaurinėmis Japonijos teritorijomis statuso.

Praeityje buvo svarstomas vienas variantas, kad Rusija galėtų atsisakyti dviejų mažesniųjų salų - Šikotano ir Chabomajaus, bet pasiliktų didesnes - Kunaširą ir Iturupą (japonai jas vadina Kuniširi ir Etorofu).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar nesakiau

ar nesakiau portretas
jie norės aneksuoti Kurilus, Baltijos šalis ir kitas buvusias sssr respublikas. Jo apetitas didėja ne dienomis, o valandomis. Bet prisiminkime, kas numovė ruskiams kelnes, paskelbęs apie žvaigždžių karu. Taigi, JAV prezidentas Reiganas. Dabar putkinas nori pakartoti jo taktiką ir strategiją, bet užmiršo, kad ir JAV, ir Japonija ir kitos didelės šalys yra apsiginklavusios iki dantų ir joms putkinas kelnių nenumaus, greičiau, atvirkščiai.

jhgb

jhgb portretas
Ivan - domoi !

Ar

Ar portretas
neplyš rusams subinytė, kai bandys viską apsėsti?!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių