Rusiją siūloma išmesti iš JT žmogaus teisių tarybos

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip 80 žmogaus teisių gynimo ir pagalbos organizacijų pirmadienį paragino JT nares pašalinti Rusiją iš Žmogaus teisių tarybos dėl karinės kampanijos Sirijoje.

Tokios organizacijos kaip „Human Rights Watch“, „CARE International“ ir „Refugees International“ buvo tarp pasirašiusiųjų raginimą prieš rinkimus ateinantį penktadienį į 14 laisvų vietų 47 narių Taryboje.

Rusija, Vokietija ir Kroatija sieks dviejų Rytų Europai skirtų vietų šioje Taryboje, kurios užduotis imtis priemonių prieš žmogaus teisių pažeidimus visame pasaulyje.

Pasirašiusios organizacijos ragina JT nares „rimtai išnagrinėti, ar Rusijos vaidmuo Sirijoje – karo veiksmų palaikymas ir vykdymas prieš civilius žmones ir objektus – leidžia laikyti ją tinkamą tarnauti JT tarpvyriausybinėje žmogaus teisių gynimo institucijoje“.

Rusija remia Sirijos prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) karą prieš opozicijos sukilėlius ir grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistus nuo 2015-ųjų rugsėjo.

Ateinantį penktadienį JT Generalinė Asamblėja balsuos dėl Žmogaus teisių tarybos narių perrinkimo trejų metų laikotarpiui, kuris prasidės 2017 metais.

Azijos grupėje Kiniją ir Saudo Arabija yra beveik garantuotos, kad gaus dvi iš keturių vietų, kitos dvi čia yra Irakas ir Japonija .

Brazilija, Kuba ir Gvatemala kovos dėl Lotynų Amerikai skirtų dviejų vietų.

Afrikos kandidačių sėkme taip pat neabejojama – į keturias vietas pretenduoja keturios šalys: Egiptas, Pietų Afrikos Respublika ir Tunisas.

Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija sieks išrinkimo į dvi vietas, numatytas Vakarų Europos ir kitų šalių grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gėda

Gėda portretas
Garsiausiai šoukia tiki tos organizacijos kuriuos nieko gero žmogaus tesių srityje nedaro, tik pataikauja JAV vykdomai žmonių žudymui Sirijoje Irake ir Libijoje. Tų organizacijų nariai yra akli kada tai naudinga JAV, nes yra finansuojamos JAV. Gėda

HITLERINĖS VOKIETIJOS ISTORIJA NETURI PASIKARTOTI

HITLERINĖS VOKIETIJOS ISTORIJA NETURI PASIKARTOTI portretas
Dar laikas sutramdyti putlerinį fašizmą ir atverti akis nacistinės ("velikaja genetičeski inaja nacija")propagandos nuzombintiems rusijos žmonėms.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių