Rusija puoselėja ambicingus planus pradėti Mėnulio kolonizavimą

  • Teksto dydis:

Rusija puoselėja ambicingus planus 2030 metais pradėti Mėnulio kolonizavimą ir 2035-aisiais jame turėti pilotuojamą stotį.

„Patvirtintoje Mėnulio kolonizavimo koncepcijoje – nusileidimas Mėnulyje iki 2030-ųjų, o 2035 metais ten turi pradėti veikti pilotuojama stotis“, – žurnalistams sakė Rusijos kosmoso agentūros („Roskosmos“) pilotuojamų programų vadovas Sergejus Krikaliovas.

Jo žodžiais, Mėnulio stotis veikiausiai veiks kaip mokslinė laboratorija.

„Mėnulio stoties pilotavimo tvarka kol kas yra diskusijų objektas – ar ji bus pilotuojama taip, kaip Tarptautinė kosminė stotis dabar, kai ekipažai keičia vienas kitą, ar bus pasirinktas kitas būdas, kai ekipažas grįžta į Žemę su misijos rezultatais, o kitas ekipažas siunčiamas rezultatus išanalizavus ir pateikus naują užduotį“, – kalbėjo S.Krikaliovas.

Mėnulis domina Rusiją, Vakarų valstybes, Kiniją bei Japoniją ne tik kaip mokslinių tyrimų objektas ar kelionių į tolimesnįjį kosmosą, taip ir planuojamų pilotuojamų skrydžių į Marsą, pradinis taškas. Į Mėnulį žiūrima ir kaip į būsimos žemiškos civilizacijos plėtros objektą bei naudingųjų iškasenų šaltinį, dėl kurių geopolitinė konkurencija gali prasidėti netrukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gogis

gogis portretas
jo pidorosija sugebes kolonizuot menuly.....Muahahaha sitas fasistinis koloradynas tuoj bankrutuos kam jai dar menulis

ko

ko portretas
gero bus toks scenarijus... visi pasaulio oligarhai susivienys ir laikinai apsigyvens menulyje poto isnaikins visus likusius zemeje ir griz kad galetu karaliauti./tai panasu i Nojaus/ laiva tik ten scenarijus vyko su Dievo pagalba o cia su velnio....

Ekspertas

Ekspertas portretas
Ten bus Mėnulio liaudies respublika, arba sutrumpintai - PiderRosija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių