Rusija pritarė baudų sugriežtinimui protestuotojams

Rusijos aukštieji parlamento rūmai trečiadienį priėmė prieštaringai vertinamą įstatymo projektą, kuriuo turi būti smarkiai padidintos baudos opozicijos protestuotojams.

Vos prieš kelias valandas, per triukšmingą vidurnakčio balsavimą, šiam įstatymo projektui pritarė žemieji parlamento rūmai.

Federacijos Taryboje projektas buvo priimtas 132-iem balsais „už“. Prieš jį balsavo vienas deputatas, o dar vienas susilaikė. Dabar projektui trūksta tik prezidento Vladimiro Putino parašo.

Automatiško patvirtinimo balsavimas aukštuosiuose parlamento rūmuose buvo aiškus kontrastas antradienio debatų maratonui žemuosiuose rūmuose - Valstybės Dūmoje, kuri įstatymo projektą priėmė tik maždaug vidurnaktį.

Žengdama labai neįprastą žingsnį, viena opozicinė Valstybės Dūmos partija sąmoningai vilkino įstatymo projekto priėmimą reikalaudama balsavimų dėl šimtų pataisų.

Galiausiai projektas buvo priimtas po trečio svarstymo, 241-u balsu „už“, kurie nusvėrė 147 balsus „prieš“.

Minimu įstatymo projektu, kurį remia valdančioji partija „Vieningoji Rusija“, maksimalios baudos nelegalių protestų organizatoriams bus padidintos iki 1 mln. rublių (85 tūkst. litų), o jų dalyviai galės būti baudžiami baudomis iki 300 tūkst. rublių (25,5 tūkst. litų).


Šiame straipsnyje: Rusijaprotestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Bambeklis

Bambeklis portretas
Toki istatyma reikia palyginti su kitu saliu istatymais ir tik tada rasyti... Kol tai nepadaryta, o tai Lietuvos spaudoje, kaip suprantate, nebus padaryta nekada, visu verkslenimu apie "drakoniskus rusu istatymus" verte bus lygi nuolat brukamai propagandai, kad pasaulyje krenta tik dveju rušių lektuvai: tesiog lektuvai ir rusu gamybos lektuvai... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių