Rusija priminė Prancūzijai laukianti sprendimo dėl „Mistral“

  • Teksto dydis:

Rusija mielai sutiks, kad jai būtų grąžinti pinigai, sumokėti Prancūzijai už du „Mistral“ klasės karo laivus, kurių perdavimas yra vilkinamas tvyrant susirūpinimui dėl Maskvos vaidmens Ukrainos krizėje, šeštadienį pareiškė gynybos ministro pavaduotojas.

Ministro pavaduotojas Jurijus Borisovas taip pat užsiminė, kad Paryžius turėtų priimti šį sprendimą iki šių metų pabaigos.

„Nesvarbu, ar kalendorius rodys 2014-ųjų gruodžio 31-ąją, ar 2015-ųjų sausio 1-ąją – mes laukiame Prancūzijos sprendimo“, – J.Borisovo žodžius citavo naujienų agentūra „Interfax“.

„Mus tenkina bet kuris įvykių vystymosi variantas: arba „Mistraliai“, arba visų sumokėtų pinigų grąžinimas“, – pridūrė jis.

Rusiją šiuo metų krečia finansų krizė, per kurią rublio kursas staigiai nusmuko apie 50 proc., todėl, anot J.Borisovo, sprendimas grąžinti pinigus pagal sutartį, kurioje sumos yra įvardytos eurais, „galbūt būtų netgi priimtinesnis“.

Prancūzija, kurios ekonomika taip pat stringa, dabar sunku apsispręsti: perduoti Rusijai karinės technikos vienetus, kuriuose naudojamos modernios Vakarų šalių technologijos, ir taip užsitraukti NATO sąjungininkų įniršį, arba pasilikti šiuos Rusijos karinėms jūrų pajėgoms pritaikytus laivus ir grąžinti pinigus bei tikėtinas dideles netesybų baudas.

1,2 mlrd. eurų (4,14 mlrd. litų) vertės sutartis dėl dviejų jūrų desanto laivų pardavimo buvo pasirašyta gerokai anksčiau negu Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą ir ėmėsi remti rytų Ukrainoje veikiančius prorusiškus separatistus.

Pirmojo „Mistral“ laivo, kurį Paryžius turėjo perduoti Rusijai šių metų rudenį, perdavimas buvo atidėtas „iki kito pranešimo“.

Rusijos jūrininkai, mokęsi valdyti tuos laivus, galinčius gabenti po 16 sraigtasparnių, keturis amfibinius desanto laivus, 13 tankų ir per 400 karių, šią savaitę išvyko iš Prancūzijos.


Šiame straipsnyje: MistralRusijaPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

runkeliam

runkeliam portretas
reikia parduoti.Pasodins visa lietuvos kariuomene ir su dainom po Baltijos jura.Rusijai sitie sudlaiviai nereikalingi

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
"Rusija priminė Prancūzijai laukianti sprendimo dėl „Mistral“" Tas priminimas ka reiskia? Kad visiems zinoma problema prancuzai eme ir pamirso? Juokingai atrodo.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių