Rusija patvirtino JAV išsiuntusi pasiūlymą dėl Sirijos pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Rusijos kariuomenė šeštadienį patvirtino praėjusį mėnesį išsiuntusi laišką Jungtinėms Valstijoms su pasiūlymu bendradarbiauti atstatant karo suniokotą Siriją bei grąžinant iš šalies pabėgusius žmones.

Rusijos kariuomenės Generalinio štabo viršininkas generolas Valerijus Gerasimovas laišką išsiuntė JAV Štabų vadų komiteto pirmininkui generolui Josephui Dunfordui (Džozefui Danfordui). Laiške teigiama, kad Maskva yra linkusi bendradarbiauti su Vašingtonu padedant atstatyti Siriją bei sugrąžinti pabėgėlius namo.

Apie laišką žiniasklaidoje buvo pranešta dieną anksčiau, kas supykdė Rusijos pareigūnus.

„Esame nusivylę, kad amerikiečiai nesugebėjo laikytis susitarimo dėl diskusijų turinio skelbimo tik tuomet, kai dėl to sutinka abi šalys“, – pranešime teigė Rusijos gynybos ministerija.

Maskva laiške užsiminė, kad JAV ir Rusija galėtų bendradarbiauti išminuojant šalį, įskaitant Rakos miestą, taip pat „atsižvelgti į kitas prioritetines humanitarines problemas, reikalingas Sirijoje įtvirtinti taikų gyvenimą“.

Rusija yra vienas pagrindinių Sirijos prezidento Basharo al-Assado (Bašaro al-Asado) rėmėjų konflikte, kuris pražudė daugiau nei 350 tūkst. žmonių bei milijonus privertė pabėgti iš šalies.

2015 metais pradėta Maskvos karinė intervencija dažnai yra laikoma pilietinio karo lūžio tašku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių