Rusija pasiruošusi diskutuoti dėl paliaubų Sirijoje

  • Teksto dydis:

Rusija pasiruošusi aptarti galimybę paskelbti paliaubas Sirijoje, ketvirtadienį pareiškė užsienio reikalų viceministras Genadijus Gatilovas, suinteresuotų šalių diplomatijos vadovams susirinkus Miunchene tartis dėl galimybės atnaujinti taikos derybas.

„Esame pasiruošę diskutuoti dėl paliaubų sąlygų, – Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS citavo G.Gatilovo pokalbį su žurnalistais Maskvoje. – Būtent todėl vykstame į Miuncheną, kad tai aptartume.“

Tarptautinės derybos, kuriomis siekiama užbaigti jau beveik penkerius metus besitęsiantį pilietinį karą, nusinešusį per 260 tūkst. žmonių gyvybių, nutrūko anksčiau šį mėnesį kaip reikiant neprasidėjusios, Vakarų šalims ir Sirijos režimo oponentams piktinantis, kad Rusijos aviacijos smūgių Alepo provincijoje taikiniais tapo opozicijos grupės ir civiliai.

Derybos buvo laikinai sustabdytos iki vasario 25 dienos, bet G.Gatilovas ketvirtadienį sakė, kad jos „galbūt galėtų prasidėti anksčiau“.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) anksčiau šią savaitę perspėjo, kad Rusijos vykdomas opozicijos taikinių bombardavimas apsunkina diplomatines pastangas užbaigti žiaurų pilietinį karą Sirijoje.

J.Kerry planuoja ketvirtadienį Miunchene susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu per 17-os šalių kontaktinės grupės derybas, per kurias bus siekiama atgaivinti Sirijos diplomatinį procesą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam lenda

 tam lenda portretas
O tavo susikti amerikonai ne lenda?Visa pasauli ant ausu smeklos pastate!Tai jie gerai,humaniskai daro?Kaip bluso aplink pasaulio landzioja.

lenda

lenda portretas
ne i savo teritorijas zudo zmones ir dar drista kalbeti apie paliaubas. tai geriems zmonems reikia nusluoti nuo valdzios visus politikus kurie nori karo tai neprivestu prie 3 P. ir tai galima pasiekti su minimaliais nuostoliais.Socializmo ideja buvo gera bet rabinai pamate kad ji netarnauja ju idejoms palaike kapitalizma/jus pjaukites o mes palauksim/ stai ir verda ideine kova pasitelkus visas priemones....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių