Rusija pareikalavo bado streiką paskelbusio kalinio apmokėti savo gydymo išlaidas

  • Teksto dydis:

Rusija nurodė vienam kaliniui apmokėti savo gydymo išlaidas, nes šis protestuodamas dėl kalėjimo sąlygų buvo paskelbęs bado streiką, pirmadienį pranešė jo advokatas.

Šis sprendimas gali pažaboti įkalintųjų protestus dėl prastų gyvenimo sąlygų.

Kalėjimų tarnyba verčia Andrejų Krekovą, 36 metų advokatą iš šiaurės vakarinio Archangelsko regiono, padengti savo gydymo išlaidas – sumokėti apie 50 tūkst. rublių (beveik 820 eurų). Medikų paslaugų jam prireikė po 27 dienas trukusio bado streiko, kurį jis paskelbė pernai.

Kaliniai Rusijoje turi nedaug galimybių atkreipti dėmesį į neleistiną elgesį jų atžvilgiu, ir dažnai griebiasi bado streikų, siekdami pabrėžti savo sunkią padėtį.

Bado streikus buvo paskelbę tokie Rusijos kalėjimuose įkalinti žymūs asmenys kaip merginų pankroko grupės „ Pussy Riot“ narės, buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis ir ukrainiečių pilotė Nadija Savčenko.

„Smarkiai abejojame dėl šio ieškinio teisėtumo“, – sakė A.Krekovo advokatas Aleksejus Fediarovas iš organizacijos „Rus sidiaščiaja“ (Sėdinčioji Rusija), kovojančios už kalinių teises.

„Ieškinys ir jo sprendimas sukurs precedentą“, – sakė jis ir įspėjo, kad bado streikai „paprasčiausiai gali išnykti“.

A.Krekovas buvo įkalintas griežtojo režimo kolonijoje 2015 metais už tai, kad neva įkando vienam policininkui į koją. Jis teigia, kad šis kaltinimas buvo sufabrikuotas, jam pranešus, kad jį sumušė policijoje. A.Krekovui buvo skirta 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

A.Krekovo partnerė Viktorija, neatskleidusi savo pavardės, nes bijo susidorojimo, naujienų agentūrai AFP sakė, kad jis paskelbė bado streiką perkeltas į vienutę dėl to, kad neva neteisėtai skambino telefonu.

Besibaigiant A.Krekovo bado streikui, jo sveikata pašlijo, ir jis devynias dienas buvo gydomas ligoninėje.

Nors jam priklauso nemokamas gydymas valstybinėse ligoninėse, A.Krekovui dėl neaiškių priežasčių buvo suteiktos privačios medicinos paslaugos. Dėl to kalėjimo atstovai siekia iš kalinio prisiteisti 28 917 rublių (apie 470 eurų) už jo gydymą ir tvirtina, kad jis sąmoningai pakenkė savo sveikatai.

Be to, iš jo reikalaujama dar 21 616 rublių (350 eurų) už jo apsaugininkų paslaugas ir net kuro išlaidas.

Magistrato teismas pripažino reikalavimą sumokėti gydymo išlaidas teisėtu, todėl A.Krekovas keliskart apskundė šį sprendimą, taigi teisinės išlaidos jau siekia 500 tūkst. rublių (8 100 eurų), teigė jo partnerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nemokėjo PSD- negaus gydymo, o tos valkatos ir narkomanės iš pussy riot tegu toliau šaldytas vištas į tarpukojį kaišiojasi :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių