Rusija nebegali parduoti ginklų už JAV dolerius

  • Teksto dydis:

Rusijos karinės pramonės produkciją perkančios šalys nebegali už ją sumokėti JAV doleriais, pareiškė Rusijos federalinės karinio-techninio bendradarbiavimo tarnybos vadovas Dmitrijus Šugajevas.

„Reikia pripažinti faktą, kad su doleriu dirbti karinio-techninio bendradarbiavimo srityje yra praktiškai nebeįmanoma dėl paprastos priežasties - bankų sistema tokių atsiskaitymų doleriais nepraleidžia - blokuoja, užšaldo ir taip toliau“, - sakė D. Šugajevas.

„Tai reiškia, jog mums reikia ieškoti naujų būdų, ir mes juos randama pereidami prie atsiskaitymų nacionalinėmis valiutomis“, - pridūrė jis.

Vienintelio Rusijos karinės pramonės produkcijos eksportuotojo „Rosoboroneksport“ vadovas Aleksandras Michejevas apie šia savaitę pranešė apie pirmuosius sandorius nacionalinėmis valiutomis.

„Mes ieškome galimybių atsiskaityti nacionalinėmis valiutomis - Indijos rupijomis, Kinijos juaniais, dirhamais, taip pat ir rubliais“, - sakė A. Michejevas.

Jo žodžiais, „Rosoboroneksport“ užsakymų portfelis šiuo metu viršija 45 mlrd. JAV dolerių prilygstančią sumą.

„2018 metais „Rosoboronexport“ tęsia stabilų augimą ir stiprina pozicijas pasaulinėje ginklų rinkoje. Jau eksportavome produkcijos už daugiau kaip 7 mlrd. dolerių. Pasirašę maždaug 600 naujų dokumentų padidinome užsakymų portfelį 9 mlrd. dolerių“, - šią savaitę kalbėjo A. Michejevas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Anomiste.Kol USD ateis galas,rublis net portiankom netiks.

Anonimas

Anonimas portretas
Na stai ir ATEJO GALAS doleriui. Jeigu sakes doleriui tai ir Pindostanui SAKES. Atsikratykit kuo greiciau sita makulatura.

...

... portretas
Che: „Tai reiškia, jog mums reikia ieškoti naujų būdų, ir mes juos randama pereidami prie atsiskaitymų nacionalinėmis valiutomis“ - reikia kiek kitaip sakyt: "Mums USD nereikalingi (kiek norėsim, tiek iš Kinijos jų gausim), jūs ieškokit atsiskaitymo alternatyvų... tinka vertingas 'barteris', ar tai ką iš JAV už tuos USD mums reikalingo nupirksit".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių