Rusija: NATO pajėgų rotacija blogiau negu nuolatinis dislokavimas

  • Teksto dydis:

Intensyvinama NATO karinė veikla Baltijos šalyse ir Lenkijoje iš esmės keičia saugumo padėtį šiame Europos regione, o pajėgų rotacija Maskvai kelia didesnę karinę grėsmę negu nuolatinis dislokavimas, penktadienį pareiškė Rusijos nuolatinis atstovas prie Aljanso Аleksandras Gruška.

„Visiškai teisinga kalbėti, kad tokie mokymai, taip pat nuolatinis dislokavimas, kuriuos dabar vykdo NATO šalys (ir) pajėgų rotacija pagal dvišalius susitarimus tarp JAV ir atskirų Baltijos šalių bei Lenkijos, taip pat paskelbtas sprendimas apie papildomų batalionų dislokavimą – visa tai kokybiniu atžvilgiu iš esmės keičia saugumo padėtį Baltijos regione“, – A.Gruška sakė radijui „Kommersant FM“.

„Mūsų dienomis padėtis keičiasi kokybiniu atžvilgiu, ir be abejo, pareikalaus ne vien politinės atsakomybės, bet ir atitinkamų karinių atsargumo priemonių“, – pridūrė diplomatas.

Pasak A.Gruškos, Maskva laikosi pozicijos, kad nuolatinis NATO pajėgų rotavimas prie Aljanso rytinių sienų Rusijai kelia netgi didesnę karinę grėsmę negu nuolatinio kontingento dislokavimas.

„Nepertraukiama pajėgų rotacija niekuo nesiskiria nuo nuolatinio dislokavimo, o karybos požiūriu netgi blogesnė, nes ji leidžia didesniam karių ir dalinių skaičiui įsisavinti, kariškių žargonu, potencialų kovos veiksmų teatrą“, – pažymėjo Rusijos diplomatas.


Šiame straipsnyje: NATORusijakarinės pajėgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių