Rusija: milicininkas mirtinai sumušė žurnalistą

Vakarų Sibiro miesto Tomsko žurnalistas, kurį iki komos būklės blaivykloje per Naujųjų metų šventes sumušė milicininkas, trečiadienį mirė ligoninėje.

„Nukentėjusysis mirė", - pranešė Tyrimų komiteto prie Rusijos prokuratūros Tomsko srities valdybos atstovas.

Surištą 47-erių metų vietos žurnalistą, kuris į Tomsko blaivyklą pateko sausio 4 dieną, milicininkas sumušė po pamainos, laukdamas tarnybinio autobuso.

Po kelių valandų blaivyklos darbuotojai išsiuntė žurnalistą namo. Į namus iškviesta greitosios pagalbos brigada nelaimėlį atvežė į ligoninę, kur jis skubiai buvo operuotas dėl sunkaus vidaus organų sužalojimo. Iki šiol jis buvo komos būklės ligoninės reanimacijos skyriuje.

Tyrimo duomenimis, areštuotas 26-erių metų milicijos darbuotojas Aleksejus Mitiajevas aiškina savo tokį itin žiaurų elgesį stresu ir asmeninio gyvenimo problemomis.

„Yra pirminiai duomenys, kad nukentėjusiajam trūko šlapimo pūslė, sužalotas žarnynas. Daiktas, kuriuo padaryti šie kūno sužalojimai, paimtas ir yra ekspertizėje. Aš galiu pasakyti, kad tai ne lazda, ne šluota, ne guminė lazda", - sakė minėto Tyrimo komiteto vadovo pavaduotojas Andrejus Gusevas.

„Pirminiais duomenimis, konflikto tarp kaltinamojo ir nukentėjusiojo nebuvo. Milicininkas aiškina savo veiksmus stresu", - spaudos konferencijoje Tomske sakė A.Gusevas.

„Jis iš esmės gyveno dviejose šeimose. Ir kaip aiškina, šis stresas susijęs su šeimos reikalais. Viena moteris nuo jo turi du vaikus, kita - vieną. Visi - mažamečiai", - sakė jis.

Kiti septyni blaivyklos darbuotojai, budėję tą naktį, šioje byloje yra liudytojai.

„Nukentėjusysis nešaukė. Tyrimas kol kas neturi duomenų, kad būtų galima ką nors kaltinti bendrininkavimu. Visi darbuotojai byloje yra liudytojai ir talkina tyrimui", - sakė A.Gusevas ir pridūrė, kad po mėnesio bus atlikta A.Mitiajevo pirminė psichologinė ekspertizė.

Padažnėję atvejai, kai piliečius nužudo žmonės su antpečiais, pernai paskatino valdžią pripažinti problemą ir imti kalbėti apie teisėsaugos institucijų reformą.

Bet Naujieji metai prasidėjo senu stiliumi: per šventes buvo sulaikytas milicininkas, nušovęs per buitinį kivirčą sniego valymo mašinos vairuotoją, o girtas saugaus teismo keliuose tarnybos inspektorius netoli Smolensko išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir atsitrenkė vietos prokuroro automobilį. Per susidūrimą prokuroro keleivė žuvo.


Šiame straipsnyje: milicijažurnalistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių