Rusija ir Venesuela surengs karinius mokymus

Venesuelos teritoriniuose vandenyse lapkričio 10-14 d. vyks bendri Venesuelos Bolivaro karinių jūrų pajėgų ir Rusijos Federacijos Ramiojo vandenyno laivyno kariniai mokymai.

Mokymuose, anot britų visuomeninio transliuotojo BBC, dalyvaus keturi Rusijos laivai ir maždaug 1 000 jūrininkų, taip pat Venesuelos laivai, povandeniniai laivai ir karo lėktuvai. Venesuelos karinis jūrų laivynas pranešė, kad Rusijos laivų vizito tikslas – ne tik surengti karinius mokymus, bet ir stiprinti šalių draugystės ryšius.

"Šis įvykis nepaprastai svarbus mums, nes rengiamas pirmą kartą", – pažymėjo oficialusis Venesuelos karinių jūrų pajėgų atstovas kontradmirolas Salvatore Cammarata Bastidasas. Rusija oficialiai dar nepatvirtino šios informacijos.

Anksčiau Venesuelos prezidentas Hugo Chávezas sakė, kad jo šalis visada priims Rusijos karinius laivus ir lėktuvus. "Jeigu Rusijos laivynas atplauks į Karibų jūrą ar Atlanto vandenyną, jis visada bus laukiamas ir mūsų uostuose. Sveiki atvykę! – sakė jis vienoje televizijos laidoje. – Jeigu Rusijos tolimosios aviacijos lėktuvams reikės, mūsų oro uostai priims ir juos."

Rusijos vadovybė priėmė sprendimą surengti mokymus Atlanto vandenyne po to, kai į Juodosios jūros akvatoriją atplaukė JAV kariniai laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių