Rusija gali sulaukti dar griežtesnių sankcijų iš JAV

Jungtinės Valstijos turėtų skelbti vadinamuosius Kremliaus pranešimus, kuriuose bus išnagrinėtos galimybės plėsti sankcijas Rusijai, įtraukti į jų sąrašą Vladimirui Putinui artimus valdininkus ir oligarchus.

Baigiantis savaitei į juodąjį sankcijų sąrašą Jungtinės Valstijos įrašė naujų Rusijos pareigūnų pavardžių ir energetikos bendrovių pavadinimų. Tai buvo nuobauda už Krymo aneksiją ir jos nepaisymą.

Šį pirmadienį JAV vėl bandys bausti Rusiją už galimą kišimąsi į rinkimus užsienio šalyse. Iždo departamentui buvo pavesta parengti pranešimus apie svarbiausius Rusijos oligarchus ir kiek jie artimi Kremliui, apie skolintojus Rusijos vyriausybei, taip pat apie konkrečius plečiamų sankcijų padarinius. Jie turi būti pateikti Kongresui, tačiau tai nereiškia, kad sankcijų bus imtasi nedelsiant, kol nebus iki galo aiškūs kriterijai ir padariniai.

Jeigu bus nuspręsta sankcijas griežtinti, artimiausi Kremliaus bičiuliai negalės išvykti į užsienį ar naudotis užsienio bankų sąskaitomis. Tai gali atbaidyti užsienio pareigūnus ar verslo atstovus bendradarbiauti su Kremliui artimais oligarchais, pirkti Rusijos vyriausybės vertybinius popierius.

Išsamiau – Jolantos Paškevičiūtės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigis

Taigis portretas
Jankynas ten juk iškrypeliai mozahistai todėl ir kibina Rusija.)))

palauksim rusisko atsakymo

palauksim  rusisko  atsakymo portretas
y jankiskas ,,,sankcijas,,, po rusisku manau jankiai vel klyks visu garsu ,kad rusai puola...

Anonimas

Anonimas portretas
rusija senai skersą dėjo ant tvartelinės lietuvos ir sušiktų jos sankcijų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių