Rusija dėl „Skripalio bylos“ išsiųs 23 JK diplomatus

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį paskelbė per savaitę išsiųsianti 23 Jungtinės Karalystės diplomatus, atsakydama į Londono priemones dėl buvusio rusų dvigubo agento ir jo dukters apnuodijimo Sovietų Sąjungoje sukurta kovine chemine medžiaga.

„Didžiosios Britanijos ambasados Maskvoje 23 diplomatiniai darbuotojai paskelbti nepageidaujamais asmenimis ir per savaitę bus išsiųsti“, – sakoma URM pranešime, paskelbtame iškvietus JK ambasadorių Laurie Bristow (Lorio Bristou).

Maskva pridūrė sustabdysianti Britų tarybos – JK kultūros ir švietimo organizacijos – veiklą Rusijos teritorijoje.

„Dėl nereguliuojamo Britų tarybos statuso Rusijoje jos veikla yra stabdoma“, – sakoma URM pranešime.

Be to, Rusija paskelbė nutraukianti susitarimą su Londonu iš naujo atidaryti Britanijos konsulatą Sankt Peterburge.

URM pranešime nurodoma, kad tuo atveju, jeigu Britanija imsis bet kokių kitų „nedraugiškų“ veiksmų Rusijos atžvilgiu, Maskva pasilieka teisę į juos atsakyti.

JK ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) šią savaitę paskelbė, kad dėl S. Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimo iš Britanijos bus išsiųsti 23 rusų diplomatai ir bus sustabdyti aukšto lygio diplomatiniai kontaktai.

S. Skripalis ir jo duktė, apnuodyti kovo 4 dieną Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste, tebėra hospitalizuoti, o jų būklė – kritinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na,

Na, portretas
striukio Putino chėbra niekada nepasižymėjo dideliu protu.

Komentatoriams

Komentatoriams portretas
O tai kaip Rusija turėjo pasielgti,dar 50 diplomatų pasikviesti? Visi seniai žino kad dauguma diplomatų yra šnipai, tiek Rusijos, tiek Anglijos ar kokio Izraelio,visos diplomatinės tarnybos tuo užsiima. Juk ir jankiai slapta klausėsi Europos sąjungos vadovų pokalbių. Nežinau ir žinau kad jūs nežinot, ir niekada nesužinosit kaip iš tikrųjų buvo. Klausimas, kiek jau daug žinote gyvų dvigubų agentų? Bet jie pradėdami tuo užsiiminėti žino, jei ne vieni užvers tai kiti. Ir dar vienas klausimas sau, pamąstymui. O kaip aš žiūriu į žmogų dažniausiai už pinigus išdavusį savo Tėvynę? Nesvarbu ar tai Rusija,Anglija ar Lietuva,svarbu tik pats išdavystės faktas. Taip kad prieš rašydami pagalvokit ką rašysit, tai padeda, priešingu atveju atrodot ne visiškai adekvatūs

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
EILINIS VAKARIETUŠKŲ IDIJOTŲ MANEVRAS.PATYS ANGLAI UŽVERTĖ ,RUSAMS JAU NEBEREIKALINGĄ ŠNIPĄ,TUO SUVERSDAMI JIEMS KALTĘ.GALVOJO RINKIMAMS PAKENKS.JAI PUTINAS BŪTU BLOGAS SU 60 PROCENTŲ PALSUOTOJŲ,SURINKTI 80 PROCENTŲ,TAI TOKIAI ŠALIAI NĖRA LYGIŲ.TAI NE LIETUVA,BALSAVO 30 PROC GAVO 60 PROC IR GALVOJO GRYBAS,KAD PASIEKĖ REKORDĄ.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių