Rusija Baltijos regione rengia karinius mokymus

Neutralioje oro erdvėje virš Baltijos jūros penktadienį pasirodė Rusijos bombonešis Tu-22M, todėl į orą buvo pakelti NATO patruliniai naikintuvai.

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas sakė BNS, jog Latvija turi žinių, kad Rusija rengia regione tarp Baltijos šalių ir Lenkijos rimtus strateginius karinius mokymus.

Oficialiai Ryga apie karinius mokymus neinformuota. Ir nors Rusija ir neturi būtinai informuoti Latvijos apie savo veiksmus, „esant geros kaimynystės santykiams, mes norime, kad mus informuotų“, pažymėjo jis.

Atsižvelgdama į šeštadienį vyksiantį Latvijoje referendumą dėl rusų kalbos pripažinimo antrąja valstybine Gynybos ministerija nori gauti tikslesnės informacijos apie vykstančius šiomis dienomis regione tarp Baltijos šalių ir Lenkijos didelio masto Rusijos karinių oro pajėgų pratybas.

„Mums kyla legitiminis tarptautinis susidomėjimas, ir mes prašome diplomatiniais kanalais išsiaiškinti, ar gali Rusija pagal bendradarbiavimą su NATO suteikti dėl to papildomos išsamesnės informacijos, kad neįvyktų nesusipratimų“, - sakė A.Pabrikas.

Į klausimą, ar reikėtų šių karinių mokymų rengimą sieti su referendumu dėl rusų kalbos pripažinimo Latvijoje antrąja valstybine, A.Pabrikas pažymėjo, jog Latvija nori gauti papildomos informacijos, kad gyventojams nekiltų tokių nuogąstavimų.

„Negavę tikslių paaiškinimų, kokie šių mokymų tikslai ir uždaviniai, Latvijos gyventojai gali pagalvoti, kad šie mokymai ir referendumo rengimas Latvijoje yra tarpusavyje susiję“,, - sakė jis.

Gynybos ministras nurodė, jog įsakys, kad Latvijos diplomatai paprašytų iš Rusijos valdžios informacijos ir paaiškinimų apie šiuos karinius mokymus.


Šiame straipsnyje: naikintuvasnaikintuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

afganas

afganas portretas
Hebra pavarykit lietuvos biudzetas laukia jusu skrydziu ir kubilas sprogs

Waffen beobachter

Waffen beobachter portretas
Kalbate apie TU - 22M, o foto tai nieko bendro neturi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių