Rusija apie „RTR Planeta“ transliacijų draudimą: tai – cenzūra

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) cenzūra pavadino Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimą trims mėnesiams uždrausti šalyje retransliuoti rusišką kanalą „RTR Planeta“.

„Lietuva užsiima daugiausia niekuo kitu, kaip informacinės erdvės cenzūravimu, įskaitant ir internetą. Tai toks naujas žodžio laisvės supratimas“, – ketvirtadienį žurnalistams Maskvoje sakė URM atstovė Marija Zacharova.

Trims mėnesiams sustabdyti „RTR Planeta“ retransliacijas Lietuvoje komisija nusprendė dėl šioje televizijoje nuskambėjusių Rusijos politiko Vladimio Žirinovskio pasisakymų, kurie buvo įvertinti kaip karo, nesantaikos ir tautinės neapykantos kurstymas.

Šis sprendimas įsigalios pirmadienį ir galios iki vasario 21 dienos. Draudimas retransliuoti „RTR planeta“ taikomas visiems Lietuvos transliuotojams, įskaitant ir internetines televizijas.

„Faktiškai Vilniaus institucijos, visada pasisakančios už nuomonės raiškos laisvę, daugiausia verčia Rusijos žiniasklaidą vykdyti cenzūrą. Kokiu būdu galima iš tiesioginio eterio išimti nuomonę žmogaus, kuris išsako savo asmeninį požiūrį, nesuprantama“, – sakė M. Zacharova.

Lietuva ir anksčiau taikė sprendimus riboti rusiškų kanalų transliacijas šalyje.

Kritikai teigia, kad su Rusijos propaganda negalima kovoti draudimais ar cenzūra, nes propagandą apibrėžti sudėtinga, ir tai gali kirstis su vakarietiška žodžio laisvės samprata. Draudimus palaikantys analitikai sako, kad Maskva yra daug investavusi į propagandą, ji yra paveiki ir gali mobilizuoti valstybe nepasitikinčias, nostalgiją sovietmečiui jaučiančias tautines mažumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ha ha ha. "Demokratine" Rusija prabilo apie "cenzura"... Kam jau kam bet Rusijai tyleti.

Siaip

Siaip portretas
Tai as jau senai tv neziuriu apskritai, smegenis saugau.... Bet ogi taciau jei jau pas mus salyje deklaruojama teise i pasirinkimo laisve tai kodel rusu tv 21 palydoviniam amziuje turetu drausti? Is musu puses ne ka mazesne propaganda i ju puse eina. Tai gal ir deretu leisti paciam zmogui leisti atsirinkti o tai kvepia pacia paprasciausia sovietine cenzura... Arba viduramzine baznycios politika.... Ir zinoma kazkas pasakys kad as Putino trolis, straipsnis netgi buvo nesenai apie tai kaip juos atpazinti.... Labai jau primena viduramzius kai baznycia teige jog zeme plokcia o visi kas tik nesutikdavo su ta nuomuone is karto eretikais ir satanistais tapdavo...Niekas siai dienai nesikeicia ar tai butu viduramziai ar tai sovietmetis ar tai dabar deklaruojama ir isivaizduojama laisve....... Isterija sukele avinai pamekeno benet.ai visokie milijonus isplove ir taip iki begalybes kol bus avinu ir bus pemuo....

Seneliukas

Seneliukas portretas
Kai Žirinovskis sako, kad jų tankai per 2 valandas užims Lietuvą, ką tai galėtų reikšti ? Agresiją ar draugišką vizitą ?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių