Rugsėjo 11-osios aukų palaikai atsidūrė sąvartyne

Rugsėjo 11-osios teroro išpuolio aukų palaikų, kurių identifikuoti nepavyko, dalys buvo sudegintos ir užkastos sąvartyne.

Tam tikra neidentifikuojamų aukų palaikų dalis iš Pentagono ir Pensilvanijos valstijos lauko, kuriame sudužo ketvirtas užgrobtas lėktuvas 2001 rugsėjo teroristinių išpuolių metu, buvo perduota privačiam rangovui utilizuoti.

Palaikų fragmentų buvo „neįmanoma patikrinti ar identifikuoti“, rašoma dokumentuose, praneša BBC.

Apie tokį palaikų „sutvarkymą“ sužinota, kai JAV gynybos departamentas tyrė Doverio morgo veiklą.

Doverio oro bazė, įsikūrusi Delavero valstijoje, yra pagrindinė vieta, kurioje atgabenami užjūryje tarnavusių ir žuvusių karių palaikai.

Vis dėlto, laikraščio „Washington Post“ atliktas tyrimas rado įrodymų, kad nenustatytos tapatybės kūnų dalys buvo kremuotos ir perduotos utilizuoti.

Tokia neidentifikuotų kūno dalių tvarkymo metodo praktika, kai po kremavimo jos išgabenamos ir užkasamos į sąvartyną, buvo sustabdyta dar 2008 metais.

Prezidentas Barackas Obama, sužinojęs apie tyrimo rezultatus, sakė pritariantis, kad „tokie incidentai niekad nebepasikartotų“.

Išsiaiškinta, kad tokia praktika sugrįžo netrukus po kruvinų Rugsėjo įvykių, kai „tam tikrų palaikų, likusių po Pentagono atakos ir lėktuvo katastrofos Shanksvillyje, Pensilvanijoje, dalių nebuvo įmanoma ištirti ar identifikuoti“.

Patvirtinta, kad oro bazės morgas šiuos neidentifikuotus palaikus perdavė biomedicininių atliekų tvarkymo kompanijai. Ši kompanija palaikus sudegino ir tai, kas iš jų liko, užkasė sąvartyne.

Doverio morgo pareigūnai tvirtina, kad „po kremavimo nieko nebeliko“, rašoma pranešime.

Pentagone vykstančioje konferencijoje buvęs generolas Johnas Abizaidas užtikrino, kad „taip neturėjo nutikti“.

Iš viso katastrofos, kai vienas iš teroristų užgrobtų lėktuvų rėžėsi į Pentagoną, metu žuvo 184 žmonės.  40 žmonių žuvo Pensilvanijoje, kai kito užgrobto lėktuvo valdymą trumpam perėmė keleiviai, siekdami išvengti dar daugiau aukų.


Šiame straipsnyje: 911rugsėjo 11-oji9/11

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kommunist

Kommunist portretas
Ten jiems ir vieta...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių