Rugpjūtį – ES lyderių derybos dėl „Brexit“

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) ir Italijos premjeras Matteo Renzi (Matėjas Rencis) rugpjūtį susitiks tartis dėl Britanijos apsisprendimo trauktis iš Europos Sąjungos, trečiadienį pranešė Prancūzijos prezidentūra.

Vyriausybės atstovas Stephane'as Le Follis (Stefanas Le Folis) sakė, kad tas susitikimas įvyks rugpjūčio pabaigoje ir kad jame bus tariamasi dėl vadinamojo „Brexit“.

S. Le Follis, kuris kalbėjo tą pačią dieną, kai Theresa May (Teresa Mei) po referendumo perima Didžiosios Britanijos vyriausybės vairą, susitikimo vietos nenurodė.

Prancūzija spaudžia Britaniją kuo greičiau pradėti atsiskyrimo nuo Bendrijos procedūrą.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Marcas Ayrault (Žanas Markas Ero) antradienį sakė, kad Th.May privalo priimti sprendimą „labai greitai..., kad derybos galėtų įvykti geriausiomis įmanomomis sąlygomis“.

Th. May sako iki metų pabaigos neketinanti aktyvuoti ES sutarties 50-ąjį straipsnio, kuris pradėtų dvejų metų Britanijos išstojimo išstojimo iš Bendrijos procesą.

„Kuo greičiau prasidės derybos, tuo geriau bus visiems“, – sakė J.-M.Ayrault said.

S. Le Follis taip pat sakė, kad F. Hollande'as kitą savaitę dar apsilankys Portugalijoje, Austrijoje, Slovakijoje, Airijoje ir Čekijoje, siekdamas duoti „naują impulsą Europai“ po „Brexit“ referendumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių