Rudenį pasitiks sočiau: skurstantiems lietuviams – 170 tūkst. kiaušinių

  • Teksto dydis:

Skurdžiau gyvenančius šalies gyventojus netrukus pasieks beveik 17 tūkst. pakuočių arba iš viso beveik 170 tūkst. vištų kiaušinių rudais lukštais. Juos dovanoja prekybos tinkas „Iki“, o gyventojams įvairiuose šalies regionuose išdalins labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

Prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė sako, kad, nors kiti maisto produktai – vaisiai, daržovės, šviežia mėsa ir žuvis, pieno gaminiai – „Maisto bankui“ yra atiduodami kasdien, tačiau daugelio mitybos racione svarbią vietą užimančių kiaušinių didžiausia labdaros organizacija šalyje sulaukia retai.

„Kiaušiniai yra viena iš paklausiausių kasdienių prekių. Daugeliu atvejų praktiškai visi kiaušiniai iš parduotuvių lentynų yra išperkami, todėl „Maisto bankas“ šių produktų gauna retai. Dėl to galimybė žmonėms padovanoti tokį kiekį kiaušinių yra tikrai išskirtinė. Kiaušiniai, kuriuos atiduodame yra tokios pat kokybės, kokius galima įprastai įsigyti mūsų parduotuvėse. Jie yra tinkami naudoti dar tris savaites, todėl „Maisto banko“ savanoriai tikrai spės juos išdalinti, o gyventojai suvartoti ir galbūt rugsėjo 1-ąją pasitikti išsikepdami iš jų šventinį pyragą ar tortą“, – sako B. Čaikauskaitė.

Galimybė žmonėms padovanoti tokį kiekį kiaušinių yra tikrai išskirtinė.

Paramos ir labdaros fondo „Maisto bankas“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė taip pat pažymi, kad, parama kiaušiniais didžiausiai labdaros organizacijai šalyje yra išskirtinė.

„170 tūkstančių – tikrai įspūdingas kiekis vienu metu gaunamų kiaušinių. Šis produktas gyventojams yra tikrai reikalingas, plačiai naudojamas virtuvėje. Kiaušiniai yra vertinga kasdienio mitybos raciono dalis, puikus baltymų šaltinis. Vis tik paramos gavėjai daugeliu atvejų net nesitiki jų gauti su kitais produktais, nes kiaušiniai „Maisto bankui“ atiduodami retai. Dėl to ši dovana – išties puiki žinia. Viliamės, kad ateityje pakankamus kiekius kiaušinių skurdžiau gyvenantiems galėsime dalinti reguliariai“, –  sako D. Žebrauskaitė.

Anot D. Žebrauskaitės, šiuokart gauti kiaušiniai bus išdalinti vargingiau gyvenantiems didžiųjų šalies miestų gyventojams.

Prekybos tinklas „Iki“ su „Maisto banku“ bendradarbiauja jau daugelį metų ir yra didžiausias šios organizacijos rėmėjas. „Iki“ parduotuvėse surenkama maždaug 45 proc. viso skurstantiems Lietuvos gyventojams šios labdaros organizacijos išdalinamo maisto. Vidutiniškai per metus prekybos tinklo parduotuvės „Maisto bankui“ atiduoda 3600 tonų maisto produktų už beveik 6 mln. eurų.

Praėjusių metų pabaigoje „Iki“ taip pat surengė socialinę akciją „Gera kaina – Geras darbas“, kurios metu gyventojai prekybos tinklo parduotuvėse pirkdami pamėgtus produktus galėjo prisidėti prie paramos „Maisto bankui“. Akcijos metu buvo surinkta daugiau kaip 300 tūkst. eurų, už kuriuos „Maisto bankas“ atnaujino savo infrastruktūrą ir įsigijo būtinos įrangos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laila

Laila portretas
Kokie pikti jūs žmones, reikia labai pasidžiaugti tiek organizacijos veikla tiek savanorių nes kažkam vis dar nenusispjauti ant visko

valio

valio portretas
tauta maitinama jau ne pazadais o kiausiniais didelis progresas

...

... portretas
TE tie lietuviai pasijunta kaip ir tos vištelės - narvuose!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių