Romos universiteto vadovui – kritika dėl dalyvavimo „Mis Universitetas“ konkurse

  • Teksto dydis:

Iškilios Italijos akademinės bendruomenės narės reikalauja Romos universiteto vadovo atsiprašymo už tai, kad jis dalyvavo „Mis universitetas“ komisijoje, renkant „gražiausią ir protingiausią“ 2015 metų universiteto studentę.

Eugenio Gaudio (Eudženijo Gaudijo) vadovavo komisijai, kuriai konkurso dalyvės turėjo pateikti informaciją apie jų pasirinktą specialybe, pažymius, taip pat ūgį, krūtinės ir juosmens apimtis.

Dešimtys universiteto dėstytojų, paskatintos Sasekso universiteto ekonomistės Marianos Mazzucato (Marianos Madzukato), savaitgalį parašė atvirą laišką E.Gaudio, kuriame rašoma, kad jo dalyvavimas konkurse uždėjo:„skandalingą dėmę“ jų universitetui ir „demonstruoja kokia atsilikusi yra mūsų visuomenė“.

„Tokiame kontekste, kai Italijos tarptautinė reputacija yra labiau siejama su „bunga bunga“ vakarėliais nei milžinišku mokslo ir kultūros palikimu, mūsų dalyvavimas šiame renginyje tik menkina Italijos universitetų ir moterų vaidmenį“, – rašoma laiške, kuris spausdinamas laikraštyje „La Repubblica“.

Laiške minimi garsieji buvusio premjero Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) rengti erotiniai erotiniai vakarėliai „ bunga bunga“, dėl kurių Italija pasaulyje pagarsėjo kaip šalis, kurioje gundančios išvaizdos merginos dominuoja ne tik pramogų, bet ir politikos pasaulyje.

E.Gaudio atsisakė atsiprašyti ir pareiškė, kad du jo pirmtakai taip pat dalyvavo gražiausios universiteto merginos rinkimuose, kurių dalyvės vilkėjo „ne bikinius, o vakarines sukneles“.

„Toks dalyvavimas yra būdas būti arčiau studentų ir jame rodoma visokeriopa pagarba merginoms“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių