Rokfelerio centre Niujorke įžiebta garsioji Kalėdų eglė

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai lietaus permerktų, bet gerai nusiteikusių žmonių trečiadienį vakare buvo susirinkę Manhatane stebėti tradicinės Rockefellerio (Rokfelerio) centro Kalėdų eglės įžiebimo.

Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blasijas) kelios minutės prieš 21 val. spragtelėjo jungiklį ir įžiebė 28 m aukščio, 14 tonų svorio eglę su 50 tūkst. spalvotų LED lempučių ant 8 km ilgio laidų. Eglės viršūnę puošia „Swarovski“ žvaigždė.

84-ąją metinę ceremoniją rodė televizija NBC, jos metu dainavo Neilas Diamondas (Nilas Dajemondas), Sarah McLachlan (Sara Maklaklan), Tori Kelly (Tori Keli), šoko miuzikholo „Radio City“ grupė „The Rockettes“.

Saugumas renginio metu buvo sustiprintas. Žiūrovai buvo raginami naudotis viešuoju transportu, o skėčiai, kuprinės ir dideli krepšiai buvo draudžiami.

Ši šventinė tradicija prasidėjo 1931 metais. Šiemetinė eglė atkeliavo iš Angie ir Graigo Eichlerių (Endži ir Grego Eičlerių) sodybos Katskilio kalnuose Niujorko valstijoje.

Angie Eichler sakė, kad jų šeima beveik kiekvienais metais atvažiuodavo pasižiūrėti Rockefellerio centro eglės, bet ji nė nesvajojo, kad kada nors tai bus ir jų eglė.

Eglės lemputės kasdien iki sausio 7-osios degs nuo 5 val. 30 min. iki 23 val. 30 minučių.

Pirmąją Kalėdų dieną eglė tviskės šviesomis visą parą.

Po švenčių iš eglės bus paruošta mediena tarptautinei nevyriausybinei organizacijai „Habitat for Humanity“, kuri rūpinasi įperkamais būstais visame pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių