Rihanna ragina lyderius finansuoti pasaulio vaikų švietimą

  • Teksto dydis:

JAV popmuzikos žvaigždė Rihanna (Rijana), atvykusi į tarptautinę konferenciją Senegale ir pasinaudodama savo žinomumu, ketvirtadienį paragino turtingų šalių vyriausybes įsipareigoti užtikrinti švietimą neturtingiausiems pasaulio žmonėms.

Penktadienį dainininkė Senegalo sostinėje Dakare dalyvaus tarptautinės organizacijos „Global Partnership for Education“ derybose, kurioms vadovaus Senegalo prezidentas Macky Sallas (Maki Salas) ir Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

Savo „Twitter“ žinutėje E. Macronui Rihanna, kuri liepos mėnesį buvo susitikusi su juo Paryžiuje, padėkojo už vadovavimą konferencijai, bet spaudė tvirtai įsipareigoti šioms pastangoms skirti 250 mln. eurų.

Maždaug 264 mln. mokyklinio amžiaus vaikų ir jaunuolių dėl skurdo, konfliktų ir socialinių barjerų, įskaitant mergaitėms nepalankias nuostatas, gyvena be jokio švietimo, nurodo Jungtinių Tautų Vaikų fondas (UNICEF).

Dakaro konferencija, kurioje dalyvauja vyriausybės ir privatusis sektorius, siekia per artimiausius trejus metus surinkti 3,1 mlrd. dolerių (2,5 mlrd. eurų) 870 mln. vaikų švietimui.

Konferencija taip pat prašo šalių partnerių švietimui skirti 20 proc. valstybės išlaidų. Tokį lygį gali būti ypač sunku pasiekti šalims, kovojančioms su džihadistais ar išgyvenančioms pilietinius konfliktus.

Rihanna, kuri yra „Global Partnership for Education“ ambasadorė, Dakare susitiks su vyriausybės pareigūnais, pedagogais ir moksleiviais, sakė atstovai.

Barbadose gimusi dainininkė yra įsteigusi nepelno fondą „Clara Lionel Foundation“, kuris apima stipendijų fondą studijoms JAV universitetuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių