Režisierius R.Polanskis – tikras seksualinis grobuonis?

Kino grandui Romanui Polanski nepavyksta atsiplauti prievartautojo dėmės. Režisieriui gresia nauji kaltinimai dėl "grobuoniško seksualinio elgesio". Britė aktorė Charlotte Lewis pareiškė, jog jis ją seksualiai išnaudojo paauglystėje.

Informavo prokurus

Ch.Lewis, kuri vaidino R.Polanski 1986 m. filme "Piratai" penktadienį spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo jos advokatė Gloria Allred, teigė, kad režisierius turėjo su ja lytinių santykių prieš 25 metus Prancūzijoje, kai aktorei buvo tik 16 metų.
Ch.Lewis ir G.Allred patvirtino susitikusios su Los Andželo apygardos prokuroro pavaduotoju Davidu Walgrenu ir informavo jį apie tą incidentą.

"Jis pasinaudojo manimi, o man po to įvykio teko gyventi su jo elgesio pasekmėmis, - Los Andžele vykusioje spaudos konferencijoje sakė dabar jau 42 metų britė. - Aš tenoriu teisingumo."

Viskas vyko Paryžiuje

Pasak moterų, tai įvyko praėjus ketveriems metams po to, kai R.Polanski pabėgo iš JAV į Prancūziją, kad teismas jam nepaskirtų bausmės už neteisėtus lytinius santykius su 13-mete Samantha Geimer 1977 m.

"Jis mane seksualiai išnaudojo blogiausiu įmanomu būdu, kai aš  buvau tik 16 metų, keturi metai po to, kai jis pabėgo iš Jungtinių Valstijų, kad išvengtų bausmės už savo nusikaltimus, – kalbėjo Ch.Lewis. – R.Polanskis žinojo, kad esu tik 16 metų, kai mane sutiko ir pasinaudojo savo aparatametuose Paryžiuje."

G.Allred žurnalistams pridūrė: "Jeigu Charlottės kaltinimai tikri, tuomet R.Polanski sugebėjo tvirkinti dar vieną vaiką, kol slapstėsi nuo teisingumo."

Prancūzijoje teisėti lytiniai santykiai galimi nuo 16 metų, jeigu jie vyksta be prievartos, išskyrus santykiavimą su suaugusiais, su kuriais paauglį sieja globos ryšiai.

Aiškindama, kodėl tik dabar apie šį atvejį ji informavo visuomenę ir teisėsaugą, Ch.Lewis teigė, kad nori parodyti, jog S.Geimer atvejis – ne vieninetlis ir izoliuotas, kaip tai dabar bando pavaizduoti R.Polanskio gynybą.

Pirmoji byla

76 metų R.Polanski kaltinamas 1977 m. Holivude apsvaiginęs 13 metę S.Geimer šampanu ir vaistais ir turėjęs su ja lytinių santykių, nors mergaitė priešinosi.

Nesulaukęs teismo sprendimo jis pabėgo į Europą ir tik praėjusių metų rudenį JAV prašymu buvo suimtas Šveicarijoje.

Šiuo metu R.Polanskis laikomas namų arešte savo viloje viename Šveicarijos kalnų kurorte, kol vietos institucijos nuspręs, ar patenkinti Los Andželo prokurorų prašymą išduoti režisierių, kuriam pagaliau turėtų būti paskirta bausmė.

S.Geimer prašė pareigūnų nutraukti šią bylą ir nebausti režisieriaus, nes ji jam jau atleidusi, o su R.Polanski persekiojimu susiję skandalai sukėlę papildomų problemų jai ir jos šeimai.

Anksčiau režisierius pirmąkart po ilgo laikotarpio pakomentavo šią bylą 900 žodžių apimties pranešime, kuriame teigė, jog JAV teisėsauga jį tenorinti patiekti "ant lėkštelės" sensacijų besivaikančiai tarptautinei žiniasklaidai.

Kai kurie režisieriai, dalyvaujantys šiuo metu Prancūzijoje vykstančiame Kanų kino festivalyje, pasirašė dar vieną peticiją, kurioje reiškiamas palaikymas R.Polanskiui. Tačiau Holivudo žvaigždė Michaelas Douglasas atsisakė tai padaryti, nors ir žavisi režisieriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių