„Reuters“: Rusijos tanklaiviai jūroje perdavinėjo naftą Šiaurės Korėjai

  • Teksto dydis:

Rusijos tanklaiviai pastaraisiais metais jūroje bent tris kartus perdavė naftą Šiaurės Korėjai, „Reuters“ informavo du Vakarų Europos saugumo šaltiniai.

Šaltiniai pažymi, kad naftos pardavimai pažeidžia Jungtinių Tautų (JT) pritaikytas sankcijas Šiaurės Korėjai.

„Reuters“ rugsėjį skelbė, kad Šiaurės Korėjos laivai plaukdavo atgal į šalį tiesiai iš Rusijos. Teigiama, kad po šio pranešimo spalį ir lapkritį, siekdami slaptumo, krovinius perdavinėti ėmė jūroje.

„Rusijos tanklaiviai atliko naftos perdavimus Šiaurės Korėjos tanklaiviams kelis kartus šiemet, pažeisdami JT sankcijas“, – teigė vienas iš dviejų anoniminių šaltinių.

Tuo tarpu antrasis šaltinis patvirtino faktą, kad Rusijos tanklaiviai perdavė naftą Šiaurės Korėjai, bet pažymėjo, jog kol kas nėra jokių įrodymų, kad visą tai organizavo Rusijos valdžia.

„Nėra jokių įrodymų, kad naftos tiekimą remia Rusijos valdžia, tačiau tai labai stipriai padeda Šiaurės Korėjai“, – sakė šaltinis.

Anksčiau šią savaitę panašių kaltinimų naftos tiekimu Šiaurės Korėjai susilaukė Kinija. Dėl to nusivylimą išreiškė JAV prezidentas Donaldas Trumpas, bet Kinija griežtai neigia tiekusi naftą savo kaimynei.

Nafta yra vienas pagrindinių faktorių, palaikančių Šiaurės Korėjos ekonomiką. Be to, nafta reikalinga ir šalies balistinių raketų programai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
dabar atsibudot ir ne tik nafta bet ir visas ABtechnologijas ir instruktorius negi tie garsiai rekiantys fanatikai galejo patys sukurti juk gal tik kinai ir tie ne is pirsto sukure ir tai ne 1 m darbas kuris gali baigtis 3 Pk ir s.koreja kaip fanatiskas vasalas tam tinka nes pasilikusi neapykanta jav o p. koreja gyvenrmaliai nes jav nedaleido rusu kurie ir siandien svetimom rankom zarijas zarsto o kinai ziuri tyli ir dirba.......

Best president

Best president portretas
Uz mistralius sumokejo milziniska bauda rusam, bei grazino ymokas. Laivai plaukios po Egipto veliava. Dabar rusai pardavineja yranga i tuos laivus egiptieciams, nes vakaru niekas nepritaikyta..

Dede Semas

Dede Semas portretas
Vata,apsiraminkit,kol trumpas neuztrumpino ir chuilo,.ir ciuko-parsiuko.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių