Respublikonai H. Clinton nesigailėjo: reikalavo „užrakinti“

  • Teksto dydis:

JAV respublikonų suvažiavimo delegatai antradienį liejo įtūžį ant Baltuosius rūmus siekiančios užimti demokratės Hillary Clinton (Hilari Klinton), piktai skanduodami „Užrakinti ją (kalėjime)!“ ir „Kalta!“, kai Naujojo Džersio gubernatorius Chrisas Christie (Krisas Kristis) tarsi teisme išdėstė prieš ją nukreiptus argumentus.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) nerekomendavo pateikti baudžiamuosius kaltinimus numanomai Demokratų partijos kandidatei dėl to, kad ji naudojo privatų elektroninio pašto serverį tvarkyti tarnybiniam susirašinėjimui, kai dirbo valstybės sekretorės poste.

Tačiau Ch. Christie, buvęs federalinis prokuroras, nuožmiai užsipuolė H. Clinton per Klivlando mieste antrą dieną vykstantį Respublikonų partijos nacionalinį suvažiavimą.

„Šį vakarą nuveikime kažką smagaus, – pareiškė jis. – Mes jums pateiksime faktus. Jūs šį vakarą, būdami šioje salėje ir savo svetainėse visoje mūsų šalyje, atliksite prisiekusiųjų vaidmenį.“

Po to jis išdėstė „faktus“ prieš H. Clinton, peikdamas jos darbą valstybės sekretorės pareigose, kaltindamas ją dėl chaoso ir smurto bangos Libijoje, taip pat klausė, ar ji yra „kalta, ar nekalta“ dėl to, kad teisino islamistų judėjimą „Boko Haram“ Nigerijoje.

„Būdama siaubinga Artimųjų Rytų diktatoriaus ir skerdiko charakterio vertintoja – ar ji yra kalta, ar nekalta?“ – sušuko Ch. Christie, turėdamas omenyje Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą).

„Kalta!“ – nuskambėjo įsiaudrinusių delegatų atsakymas.

„Amerika ir pasaulis yra pastebimai mažiau saugūs dėl sutarties su Iranu, kurią padėjo sudaryti Hillary. Ar nevykusi derybininkė dėl blogiausios branduolinių ginklų sutarties per Amerikos istoriją yra kalta ar nekalta?!“ – riaumojo Ch. Christie.

„Kalta!“ – atsakė susirinkusieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių