R. T. Erdogano šalininkai grasino Vokietijos diplomatijos vadovo žmonai?

  • Teksto dydis:

Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis (Zigmaras Gabrielis) apkaltino Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) šalininkus grasinus jo sutuoktinei dėl besiplėtojančios diplomatinės krizės.

Televizijai NTV jis sakė, kad aštrus Turkijos vadovo tonas „veikiausiai paskatino kai kuriuos pamėginti pagrasinti mano žmonai ir ją persekioti“.

„Aišku, tai yra siaubingas padarinys“, – sakė jis, bet daugiau detalių neatskleidė.

Šeštadienį R.T.Erdoganas pareiškė, kad S.Gabrielis turėtų „žinoti savo ribas“. Vokietijos diplomatijos vadovas, savo ruožtu, taip pat nevengė kritikuoti Turkijos prezidento bei jo elgesio su oponentais ir kritikais.

„Jis nežino ribų! Kas jūs toks, kad kalbėtumėt su Turkijos prezidentu? Žinokit savo ribas. Jis bando mus pamokyti ... Kiek ilgai esat politikoje? Kiek jums metų?“ – piktinosi Turkijos lyderis.

Šiuo metu šių dviejų NATO sąjungininkių santykiai yra itin prasti. Ypač smarkiai jie pašlijo po pernai Ankaroje žlugusio perversmo, po kurio R.T.Erdoganas ėmėsi griežto susidorojimo su įtariamais jo dalyviais.

Tarp tų valstybės išdavyste ir terorizmu kaltinamų Turkijoje įkalintų asmenų yra ir keli Vokietijos piliečiai arba dvigubą Turkijos ir Vokietijos pilietybę turintys žurnalistai, žmogaus teisių gynėjai ir kiti aktyvistai.

Turkijos prezidentas taip pat tvirtina, kad Vokietija slepia kurdų kovotojus, nepavykusio perversmo organizatorius ir teroristus.

Be kita ko, Turkijos lyderis praėjusią savaitę paragino Vokietijos turkus rugsėjo 24-osios visuotiniuose rinkimuose nebalsuoti už kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų partiją (CDU), jos koalicijos partnerius socialdemokratus (SPD) ar žaliuosius.

„Pamokykit jas (minėtas tris partijas) per Vokietijos rinkimus. Jie vykdo kampaniją prieš Turkiją. Balsuokit už tuos, kas nėra nusiteikę prieš Turkiją“, – pareiškė R.T.Erdoganas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Ponui ministrui Zigmarui....Erdoganas yra didelis biciulis V.Putino ..jie elgesi tarsi butu broliai - dviniai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių